Scoarta de copac

1. Intr-un castron punem margarina topita , impreuna cu zaharul tos. Dupa ce mixam margarina cu zaharul, punem galbenusurile, coaja rasa de lamaie, pr

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Scoarta de copac

Ingrediente

  • 400-450 gr. faina
  • 2 oua
  • 250 gr margarina
  • 200 gr zahar
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2 linguri otet
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 100 gr nuci
  • 50 gr zahar pudra
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

1. Intr-un castron punem margarina topita , impreuna cu zaharul tos.

Dupa ce mixam margarina cu zaharul, punem galbenusurile, coaja rasa de lamaie, praful de sare, faina amestecata cu praful de copt, otetul.

incepem sa amestecam cu o lingura de lemn pana obtinem un aluat nu f. usor de lucrat.

Nu se lucreaza f. usor din cauza margarinei, care-l face uleios si alunecos. Asta nu inseamna ca e imposibil de lucrat , doar ca nu se compara cu alte luaturi (ca la coronitze, trandafir, etc).

Faina puneti max 450 gr., trebuie doar sa aiba atata faina cat il puteti modela in forma de bila.

2. Se intinde cu facaletzul o foaie mai subtire, vedeti ca nu se va intinde imediat, trebuie insistat. Nu puneti faina peste foaie cand intindeti ca dupa aia se separa bucati de aluat.

3. Dupa ce se intinde foaie, se taie dreptunghiuri.

4. Dupa ce taiati foaia de luat, dupa aia o ungeti bine cu albusurile care au fost batute usor, cat sa faca putina spuma.

Peste presarati cacaoa amestacata cu zaharul pudra, apoi cu o furculita trasati linii pe toate dreptunghiurile de aluat. Apoi presarati toata nuca pisata , si peste nuca treceti cu facaletul pt a o intepeni in aluat.

5. Pe o tava tapetata cu hartie de copt, ar fi trebuit sa pun niste cilindri de metal (care sa reziste la cuptor), si pe ei sa pun bucatile de aluat, pt a se coace indoite, ca o scoartza.Am pus pe pe suluri de aluminiu.

6. Am dat tava cu scoartze la cuptor, la 175 grade, pt 30-35 min. Le verificati dupa 25-30 de min.

Dupa ce le scoateti de pe suluri, le pudrati cu zahar pudra
Pofta buna!

Reteta Scoartza de copac a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro

Alte retete cu nuci gasiti aici:

Briose cu ciocolata si nuci,

Fursecuri simple cu miere si nuci,

Coroana de nuci si crema de ciocolata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Frunze de vita oparite
1
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
2
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
3
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
4
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană
Bucataras.RO

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

Andra Mihail ne împărtășește rețeta de branzoaice sărate, prăjite în baie de ulei, așa cum se fac...

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise