Scoarta de copac

1. Intr-un castron punem margarina topita , impreuna cu zaharul tos. Dupa ce mixam margarina cu zaharul, punem galbenusurile, coaja rasa de lamaie, pr

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Scoarta de copac

Ingrediente

  • 400-450 gr. faina
  • 2 oua
  • 250 gr margarina
  • 200 gr zahar
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2 linguri otet
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 100 gr nuci
  • 50 gr zahar pudra
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

1. Intr-un castron punem margarina topita , impreuna cu zaharul tos.

Dupa ce mixam margarina cu zaharul, punem galbenusurile, coaja rasa de lamaie, praful de sare, faina amestecata cu praful de copt, otetul.

incepem sa amestecam cu o lingura de lemn pana obtinem un aluat nu f. usor de lucrat.

Nu se lucreaza f. usor din cauza margarinei, care-l face uleios si alunecos. Asta nu inseamna ca e imposibil de lucrat , doar ca nu se compara cu alte luaturi (ca la coronitze, trandafir, etc).

Faina puneti max 450 gr., trebuie doar sa aiba atata faina cat il puteti modela in forma de bila.

2. Se intinde cu facaletzul o foaie mai subtire, vedeti ca nu se va intinde imediat, trebuie insistat. Nu puneti faina peste foaie cand intindeti ca dupa aia se separa bucati de aluat.

3. Dupa ce se intinde foaie, se taie dreptunghiuri.

4. Dupa ce taiati foaia de luat, dupa aia o ungeti bine cu albusurile care au fost batute usor, cat sa faca putina spuma.

Peste presarati cacaoa amestacata cu zaharul pudra, apoi cu o furculita trasati linii pe toate dreptunghiurile de aluat. Apoi presarati toata nuca pisata , si peste nuca treceti cu facaletul pt a o intepeni in aluat.

5. Pe o tava tapetata cu hartie de copt, ar fi trebuit sa pun niste cilindri de metal (care sa reziste la cuptor), si pe ei sa pun bucatile de aluat, pt a se coace indoite, ca o scoartza.Am pus pe pe suluri de aluminiu.

6. Am dat tava cu scoartze la cuptor, la 175 grade, pt 30-35 min. Le verificati dupa 25-30 de min.

Dupa ce le scoateti de pe suluri, le pudrati cu zahar pudra
Pofta buna!

Reteta Scoartza de copac a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro

Alte retete cu nuci gasiti aici:

Briose cu ciocolata si nuci,

Fursecuri simple cu miere si nuci,

Coroana de nuci si crema de ciocolata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
3
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Tarta cu mere si scortisoara
4
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
5
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Parteneri
Omleta cu slaninuta la cuptor
Bucataras.RO

Omleta cu slaninuta la cuptor

Am gasit la bucataras Gaby_d aceasta reteta pe care am modificat-o foarte usor.Mi-a placut la nebunie!! E usor de facut,...

Omleta cu slaninuta la cuptor
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola