Stelute cu capuccino

Stelutele cu capuccino sunt niste fursecuri delicioase pe care le puteti prepara foarte rapid. Pentru aceasta reteta de fursecuri aveti nevoie faina, zahar, oua, praf de capuccino, cafea solubila

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Stelute cu capuccino

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 120 g zahar
  • 110g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de cafea (optional)
  • 2 pliculete capuccino pudra
  • 1 lingurita cafea instant
  • Pentru ornat:
  • 100 g zahar pudra
  • 4 linguri apa
  • 2 lingurite cafea instant

Mod de preparare

Mixati la viteza maxima untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul pana obtineti o crema pufoasa. Adaugati zaharul vanilat si esenta de cafea (daca folositi) si continuati sa mixati. Adaugati pliculetele de capuccino si lingurita de cafea instant si amestecati din nou, dupa care incorporati faina. Aluatul obtinut il dati la frigider pentru 30 de minute.
Incingeti cuptorul la 170 C. Din aluatul obtinut, intindeti o foaie subtire pe masa de lucru. Cu forma de stelute taiati aluatul si puneti stelutele pe tava de copt. Dati la cuptorul incins pentru 10 minute.
Scoateti stelutele din cuptor si lasati-le sa se raceasca. Pregatiti glazura: amestecati incet zaharul cu apa pana obtineti o pasta consistenta.


Ungeti stelutele cu glazura dupa care imediat presarati granulele de cafea instant. Lasati deoparte 1 ora dupa care le puteti servi.
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori