Stelutele glasate sunt niste biscuiti de Craciun deliciosi, cu alune de padure, blat din albus si glazura alba sunt perfecte pentru sarbatorile de iarna. Poti sa le prepari pentru cadouri dulci, pentru Mos Craciun sau pentru o gustare dulce incredibil de buna.
Preincalziti cuptorul la 140 de grade Celsius. Ungeti si tapetati o tava de copt cu hartie pergament. Bateti albusurile spuma, pana cand incep sa se intareasca si adaugati treptat zaharul pudra. Continuati sa bateti pana cand folositi toata cantitatea de zahar, iar amestecul este tare si lucios. Puneti deoparte 3 linguri din albus, pentru glazura.
Adaugati scortisoara si alunele macinate. Puneti compozitia intr-o punga mare, pentru congelat, intindeti o foaie de 12mm grosime, apoi lasati-o la frigider timp de 15 minute. Decupati fursecurile cu forma dorita si asezati-le in tava. Ungeti-le cu albusul pus deoparte si dati la cuptor timp de 30 de minute.
Sfat: pentru ca aluatul sa nu se lipeasca de forma, si sa se desprinda usor, „inmuiati" forma in zahar pudra.
Stelutele glasate sunt fursecuri perfecte pentru a-l astepta pe Mos Nicolae sau Mos Craciun :).
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii