Tartine cu vanilie si capsuni

1. Se incalzeste cuptorul la 180 °C. 2. Se separa ouale. Se bat albusurile bezea, cu suc si coaja de lamaie si 125 g zahar. 3. Se inglobeaza galbe

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 oua
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 220 g zahar
  • 155 g faina
  • 1 varf de cutit praf de copt
  • 1 baton de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 350 ml frisca
  • 400 g capsuni

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180 °C.

2. Se separa ouale. Se bat albusurile bezea, cu suc si coaja de lamaie si 125 g zahar.

3. Se inglobeaza galbenusurile, apoi 125 g faina amestecata cu praf de copt.

4. Se asaza compozitia intr-o forma pentru tarte cu fructe (Ø 26 cm) unsa si pudrata cu pesmet; se coace la cuptor cca 25 minute. Se scoate si se lasa sa se raceasca.

5. Se cresteaza pe lung batonul de vanilie, se scoate miezul cu varful cutitului si se dau amandoua in fiert, in lapte. Se indeparteaza batonul de vanilie.

6. Se bat 4 galbenusuri cu 60 g zahar si se inglobeaza restul de faina.

7. Se toarna laptele cu vanilie, fierbinte si se inglobeaza atent.

8. Se toarna compozitia intr-o oala si se lasa la foc moale, amestecand continuu pana ce se ingroasa, dar nu trebuie sa fiarba!

9. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, amestecand.

10. Se bate frisca, 1/2 din cantitate se inglobeaza in crema si se asaza pe blat.

11. Se da la frigider cca 2 ore. Apoi se asaza deasupra capsunile taiate bucati.

12. Se prepara gelatina

13. Se toarna glazura pe tort si se la sa sa se intareasca.

14. Se decoreaza tortul cu restul de frisca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui cu ghimbir

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de dovleac
1
Supe si ciorbe

Supa crema de dovleac

Gustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.

Supa crema de dovleac
Pariziene cu gem de gutui
2
Aluaturi

Pariziene cu gem de gutui

Sunt minunate aceste pariziene cu gem de gutui, atat de aromate si pufoase, ca nu te poti opri din mancat!

Pariziene cu gem de gutui
Supa de spanac de post
3
Supe de legume

Supa de spanac de post

Pentru cine tine post este o supa bogata in vitamine.

Supa de spanac de post
Chec aperitiv
4
Aperitive cu legume

Chec aperitiv

Este un aperitiv tare bun pe masa de sarbatori, de pus la pachet sau oricum preferati sa il serviti! Important este ca e...

Chec aperitiv
Cheesecake cu zmeura
5
Prajituri

Cheesecake cu zmeura

Rafinat, fin, fara coacere, usor si de sezon. Retete dietetice

Cheesecake cu zmeura
Parteneri
Tort cu mac si portocale
Bucataras.RO

Tort cu mac si portocale

Un tort foarte bun, aromat si gustos. :x Pentru blat m-am inspirat de la Laura Sava.

Tort cu mac si portocale
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Prajitura cu branza, cacao si struguri
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia