1. Se incalzeste cuptorul la 180 °C. 2. Se separa ouale. Se bat albusurile bezea, cu suc si coaja de lamaie si 125 g zahar. 3. Se inglobeaza galbe
1. Se incalzeste cuptorul la 180 °C.
2. Se separa ouale. Se bat albusurile bezea, cu suc si coaja de lamaie si 125 g zahar.
3. Se inglobeaza galbenusurile, apoi 125 g faina amestecata cu praf de copt.
4. Se asaza compozitia intr-o forma pentru tarte cu fructe (Ø 26 cm) unsa si pudrata cu pesmet; se coace la cuptor cca 25 minute. Se scoate si se lasa sa se raceasca.
5. Se cresteaza pe lung batonul de vanilie, se scoate miezul cu varful cutitului si se dau amandoua in fiert, in lapte. Se indeparteaza batonul de vanilie.
6. Se bat 4 galbenusuri cu 60 g zahar si se inglobeaza restul de faina.
7. Se toarna laptele cu vanilie, fierbinte si se inglobeaza atent.
8. Se toarna compozitia intr-o oala si se lasa la foc moale, amestecand continuu pana ce se ingroasa, dar nu trebuie sa fiarba!
9. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, amestecand.
10. Se bate frisca, 1/2 din cantitate se inglobeaza in crema si se asaza pe blat.
11. Se da la frigider cca 2 ore. Apoi se asaza deasupra capsunile taiate bucati.
12. Se prepara gelatina
13. Se toarna glazura pe tort si se la sa sa se intareasca.
14. Se decoreaza tortul cu restul de frisca.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii