Trandafirasi

Se framanta bine faina, ouale, praful de copt, zaharul, smantana si praful de sare. Aluatul obtinut se intinde intr-o foaie subtire, se taie rondele c

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr. faina
  • 3 oua
  • 1 praf de copt
  • 150 gr. de zahar
  • 3 linguri smantana
  • un praf de sare
  • zahar pudra
  • visine din dulceata

Mod de preparare

Se framanta bine faina, ouale, praful de copt, zaharul, smantana si praful de sare. Aluatul obtinut se intinde intr-o foaie subtire, se taie rondele cu un pahar mic si fiecare rondea se cresteaza imprejur de 4 ori (mijlocul ramanand intreg). Se pun cate 4-5 rondele una peste alta si la mijloc se apasa cu degetul ca sa se lipeasca intre ele. Se prajesc in ulei incins(ca minciunelele)pana se rumenesc. Se scot cu lingura de spuma si se pun pe o hartie alba ca sa se raceasca. Se presara cu zahar pudra si pe fiecare se pune cate o visina din dulceata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori