1. Intr-un castron se amesteca faina cu praful de sare. Margarina se razuieste solzisori si se presara deasupra. Se adauga zaharul si se framanta totu
1. Intr-un castron se amesteca faina cu praful de sare. Margarina se razuieste solzisori si se presara deasupra. Se adauga zaharul si se framanta totul cu mixerul pana se obtine un aluat omogen.
Aluatul se inveleste in folie de aluminiu si se lasa sa se odihneasca la frigider aproximativ 1 ora.
2. Cuptorul se infierbanta la 200 C (ca de obicei, am incins cuptorul meu pe gaz la treapta cea mai joasa). Suprafata de lucru se presara cu faina si se intinde aluatul. Cu o formisoara se decupeaza floricele.
3. Galbenusul se amesteca cu putina apa, se unge jumatate din numarul de floricele de aluat si deasupra se presara fulgii de migdale. Toate florile se pun in tava unsa cu margarina sau tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor pentru 10 minute.
4. Trandafirasii se lasa sa se raceasca, apoi se lipsesc doi cate doi cu marmelada, gem, etc, avand grija ca partea cu fulgii de migdale sa ramana deasupra.
Pofta buna!
Reteta Trandafirasi a fost propusa de tanku pe forum culinar.ro
Alte retete de fursecuri gasiti aici:
Fursecuri simple cu miere si nuci,
Fursecuri simple, cu nuca,
Cele mai simple fursecuri
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii