Trandafirasi

1. Intr-un castron se amesteca faina cu praful de sare. Margarina se razuieste solzisori si se presara deasupra. Se adauga zaharul si se framanta totu

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Trandafirasi

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 1 praf sare
  • 200 g margarina
  • 75 zahar pudra
  • 1 galbenus ou
  • 40g fulgi migdale
  • 100 g marmelada portocale (sau gem de caise si visine)

Mod de preparare

1. Intr-un castron se amesteca faina cu praful de sare. Margarina se razuieste solzisori si se presara deasupra. Se adauga zaharul si se framanta totul cu mixerul pana se obtine un aluat omogen.

Aluatul se inveleste in folie de aluminiu si se lasa sa se odihneasca la frigider aproximativ 1 ora.

2. Cuptorul se infierbanta la 200 C (ca de obicei, am incins cuptorul meu pe gaz la treapta cea mai joasa). Suprafata de lucru se presara cu faina si se intinde aluatul. Cu o formisoara se decupeaza floricele.

3. Galbenusul se amesteca cu putina apa, se unge jumatate din numarul de floricele de aluat si deasupra se presara fulgii de migdale. Toate florile se pun in tava unsa cu margarina sau tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor pentru 10 minute.

4. Trandafirasii se lasa sa se raceasca, apoi se lipsesc doi cate doi cu marmelada, gem, etc, avand grija ca partea cu fulgii de migdale sa ramana deasupra.


Pofta buna!

Reteta Trandafirasi a fost propusa de tanku pe forum culinar.ro

Alte retete de fursecuri gasiti aici:

Fursecuri simple cu miere si nuci,

Fursecuri simple, cu nuca,

Cele mai simple fursecuri

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa