Turta dulce

Se incalzeste mierea, se amesteca cu zaharul, bicarbonatul, ouale puse unul cite unul, faina, scortisoara, cuisoarele si jumatate din nucile taiate su

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 gr. faina
  • 3 linguri miere (lichida)
  • 100 gr. zahar
  • 3 oua si 1 ou pentru uns
  • o lingurita bicarbonat
  • 100 gr. nuci
  • scortisoara pisata si cuisoare (dupa gust)
  • o lingura unt pentru uns tava

Mod de preparare

Se incalzeste mierea, se amesteca cu zaharul, bicarbonatul, ouale puse unul cite unul, faina, scortisoara, cuisoarele si jumatate din nucile taiate subtire. Se framinta bine totul. Se unge o tava cu unt topit si sleit, se asterne o hirtie alba, care de asemenea se unge, se pune compozitia, se unge cu ou si se presara cu restul de nuci taiate subtiri. Se coace la foc potrivit. Cind este gata, se rastoarna usor pe un fund de lemn, se scoate hirtia, se intoarce si dupa ce s-a racit, se taie patrate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci