Turta dulce

Se incalzeste mierea, se amesteca cu zaharul, bicarbonatul, ouale puse unul cite unul, faina, scortisoara, cuisoarele si jumatate din nucile taiate su

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 gr. faina
  • 3 linguri miere (lichida)
  • 100 gr. zahar
  • 3 oua si 1 ou pentru uns
  • o lingurita bicarbonat
  • 100 gr. nuci
  • scortisoara pisata si cuisoare (dupa gust)
  • o lingura unt pentru uns tava

Mod de preparare

Se incalzeste mierea, se amesteca cu zaharul, bicarbonatul, ouale puse unul cite unul, faina, scortisoara, cuisoarele si jumatate din nucile taiate subtire. Se framinta bine totul. Se unge o tava cu unt topit si sleit, se asterne o hirtie alba, care de asemenea se unge, se pune compozitia, se unge cu ou si se presara cu restul de nuci taiate subtiri. Se coace la foc potrivit. Cind este gata, se rastoarna usor pe un fund de lemn, se scoate hirtia, se intoarce si dupa ce s-a racit, se taie patrate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori