Pentru turta dulce cu miere, 1 kg. de zahar se pune la ars si se stinge cu 2 l de apa, dupa care lasam siropul la racit.
Pentru turta dulce cu miere, 1 kg. de zahar se pune la ars si se stinge cu 2 l de apa, dupa care lasam siropul la racit. Este o reteta de post, facuta pentru 4 portii. Separat, se amesteca zaharul, mierea, uleiul, vinul, drojdia, bicarbonatul, lamaia, sarea, cuisoarele, otetul si siropul racit. Apoi adaugam faina si turnam in tavi tapetate cu unt si faina, dupa care se coace la foc potrivit, timp de o ora.
Dupa dorinta, la final, putem pune pe turta dulce cu miere, nuci sau bucatele de rahat.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii