Pentru turta dulce cu scortisoara se ard 250 g zahar, apoi se sting cu 500 ml apa, dupa care se adauga inca 250 g zahar si se face un sirop.
Pentru turta dulce cu scortisoara se ard 250 g zahar, apoi se sting cu 500 ml apa, dupa care se adauga inca 250 g zahar si se face un sirop. Dupa ce s-a racit se adauga 3 galbenusuri, 5 linguri de ulei, 3 lingurite de amoniac si o lingurita de bicarbonat stins cu lapte sau apa calduta. Se mai pun cuisoare sau scortisoara macinate. Se adauga faina, cat cuprinde, pentru a obtine un aluat potrivit. Se intinde o foaie nu prea subtire si se taie in forme diferite sau cu ajutorul unui pahar, dupa care se coc la foc potrivit. Din 3 albusuri si 250 g zahar pudra se face o bezea din care se ia cu lingura si se pune pe foaia fierbinte sau se fac forme, apoi se amesteca toate intr-un lighean.
Turta dulce cu scortisoara se poate servi cu zahar pudra deasupra.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliganu mi-am imaginat ca feniculul e atat de gustos! E prima data cand gatesc mancare cu fenicul si sunt tare multumita de...
Mancare de pui cu feniculGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii