Pentru a prepara aceasta reteta de turtite cu miere si mac sunt necesare urmatoarele ingrediente: mac, oua, unt, zahar vanilat, sare, bicarbonat, faina, miere.
Se incalzeste mierea usor, apoi se lasa sa se racoreasca. Intre timp se opareste macul, lasandu-l sa dea un clocot-doua, se scurge de apa si se da prin masina de mac sau de doua ori prin masina de tocat carne. Se bate spuma mierea cu ouale, se adauga zaharul vanilat, sarea si bicarbonatul dizolvat in putina zeama de lamaie sau o lingurita de otet si se mai bate cu lingura totul 5—6 min.
Se adauga untul incalzit, macul si faina, putin cate putin, atat cat este necesar pentru a obtine un aluat destul de moale. Se acopera cu un servet si se lasa sa se odihneasca timp de 30-40 de minute.
Se ia din aluat cu mana usor muiata in faina, cate o bucatica si se formeaza mici perisoare, turtindu-le usor. Se asaza in tava de copt unsa cu unt, la distanta de 2 cm si se dau la cuptor la foc potrivit, lasand sa se rumeneasca. Se scot din tava calde.
Sunt mai bune dupa 2-3 zile.
Alte retete recomandate:
Turta dulce cu smochine
Turta dulce cu nuca
Turta cu rom
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryDaca va spun ca sunt minunate aceste briose, ma credeti? Poate este greu sa va dati seama din poze ca este asa cum zic eu,...
Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezeaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii