Placinta cu branza si cirese este delicioasa si foarte usor de preparat. Urmareste reteta si foloseste cirese proaspete sau din compot.
Cireselor le scoatem samburii si le rupem /taiem jumatati.
Branza de vaci se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat si nuca de cocos. Adaugam ouale intregi si omogenizam bine.
Foaia de aluat se taie in doua,o parte mai mare o decupam dupa interiorul formei de chec, iar cealalta parte mai mica, doar cat sa acopere umplutura de branza.
Cu surplusul de aluat, care se decupeaza dupa ce asezati partea mai mare in forma de chec, se fac grilaje zig-zag.
Intai asezam partea de aluat mai mare in forma tapetata cu foaie de copt, o intepam cu furculita din loc in loc, adaugam cateva linguri din umplutura cu branza, asezam deasupra ei jumatati de cirese, adaugam restul de umplutura, apoi cirese. Deasupra asezam partea mica de aluat, o intepam cu furculita, apoi ungem cu galbenus de ou si asezam grilajele, ungem deasupra cu galbenus.
Coacem 30 de minute la foc mediu .
Dupa racire se poate taia felii.
Placinta cu branza si cirese se feliaza dupa ce s-a racit, si se poate servi presarata cu zahar.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii