Merele se curata si se taie in cubulete, apoi se pun intr-o tigaie la foc mediu, impreuna cu zaharul vanilat si 2 linguri de margarina. Se lasa pe foc pana merele se inmoaie si sucul s-a evaporat. Se dau deoparte pana se racesc.
Ricotta se amesteca cu iaurtul si zaharul pana devine o crema, apoi se adauga ouale si se omogenizeaza. La sfarsit, adaugam si merele, coaja de lamaie si amidonul, amestecand bine.
Topim restul de margarina si ungem 4 din cele 8 foi doar pe una din laturi asezandu-le apoi una peste alta intr-o forma rotunda cu diametrul de 20 de cm si 4 cm inaltime. Eu am pus mai intai hartie de copt si apoi foile.
Se toarna apoi amestecul de branza peste cele 4 foi din forma.
Albusul se bate, apoi se ung celelalte 4 foi pe ambele parti. Pliem pe rand fiecare foaie in forma de evantai si le asezam peste amestecul de branza in asa fel incat sa acoperim toata suprafata.
Se da la cuptorul preincalzit la 180º C, pentru 30-35 de minute.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii