Frageda si buna chiar daca este de post.
Dovleacul se curata si se da pe razatoare. Se adauga zaharul si scortisoara si se amesteca bine.
Se caleste pana scade toata zeama apoi se lasa la racit. Se amesteca faina cu praful de copt, se pune margarina taiata cubulete , uleiul, zaharul, sarea, esentele si coaja de lamâie si se framanta bine.
Se intind doua foi. Se aseaza prima foaie in tava tapetata cu hartie de copt. Dovleacul se aseaza peste foaie si se niveleaza.
Cea de-a doua foaie se taie fasii si se face un grilaj.
Se da la cuptor pentru 40-50 de minute pana se rumeneste usor.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Sosul Pesto este foarte raspandit si cunoscut. Provine din Italia, dar se gaseste si la noi in aproape toate magazinele....
Sos Pesto cu nuci si arahideIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii