Retete de post
Pregatim maiaua. Intr-un vas, adaugam drojdia, zaharul, o lingura de faina, apa calduta si amestecam bine, acoperim si lasam la dospit 10 min. In alt vas, cernem faina, adaugam coaja de lamaie, sarea, zaharul si amestecam. Facem o adancitura in mijloc, adaugam maiaua, margarina la temperatura camerei si incepem sa framantam aluatul pana rezulta o coca omogena (daca este nevoie, adaugam apa calduta), la final framantam cu ulei, pana rezulta un aluat omogen. Acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Intinem aluatul pe masa unsa cu ulei, taiem patrate in care vom adauga in mijloc halva (pe care o vom sfaramam cu furculita sau o dam prin razatoare). Eu am facut in forma de trandafir, dar voi puteti face cum doriti placintele. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, le acoperim cu un prosop si lasam la dospit 15 minute. Le ungem cu apa si zahar si dam la cuptorul incalzit, pana ce se rumenesc frumos, daca dorim putem presera mac. Cand inca sunt calde, le pudram cu zahar pudra.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...
Șnițele din piept de pui marinatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii