Placinta frageda cu dovleac

O placinta aromata si frageda de ti se topeste-n gura...te lingi pe degete si mai iei o bucata :)

Portii
10
Timp pregatire
25 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Placinta frageda cu dovleac

Ingrediente

  • aluat:
  • 600 g faina
  • 100 g zahar pudra
  • 200 g untura solida
  • 150 ml smantana
  • 2 oua
  • coaja de lamaie
  • un pliculet praf de copt
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 6 linguri zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • dovleac (1,700kg)
  • o lgt. scortisoara

Mod de preparare

Mixam untura cu ouale, zaharul si sarea apoi adaugam smantana si coaja de lamaie. Amestecam faina cu praful de copt si incepem sa o incorporam in compozitia de untura si oua.

Framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen, nu prea tare. Invelim aluatul intr-o folie de plastic si il punem in frigider pana pregatim dovleacul.

Spalam dovleacul, il taiem in bucati, ii scoatem semintele si il punem intr-o tava in care am asternut hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ o ora si jumatate.

Cand dovleacul este copt, scobim miezul cu o lingura si il punem intr-un bol. Adaugam zaharul, zaharul vanilat si scortisoara si il pasam cu blenderul. Scoatem aluatul din frigider si il impartim in doua.

Intindem prima foaie direct pe hartia de copt pe care apoi o vom transferam intr-o tava (25x35 cm).

Punem umplutura si acoperim cu cea de-a doua foaie. Avem grija sa acoperim dovleacul si pe margini.Intepam aluatul cu furculita si dam tava la cuptorul preincalzit la foc potrivit, pentru cca 45 de minute.

Cand placinta se racoreste, o presaram cu zahar pudra si o portionam. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
1
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
2
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Parteneri
Reteta de ciorba de perisoare cu smantana
Bucataras.RO

Reteta de ciorba de perisoare cu smantana

Reteta de ciorba de perisoare cu smantana este de fapt, o radauteana cu perisoare :))) Baietii mei sunt fani radauteana, dar...

Reteta de ciorba de perisoare cu smantana
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide