O reteta in ton cu vremea de-afara.
Aluat:
Amestecam toate ingredientele si framantam bine pana iese un aluat care nu se lipeste pe maini. Impartim aluatul in 16 bile din care intindem foi cam de 12 cm diametrul. Le ungem cu ulei si le suprapunem cate doua. In final vom avea opt foi.
Le lasam la odihnit pana pregatim umplutura.
Umplutura:
Spalam merele, le curatam de coaja si cotoare si le dam pe razatoarea mare. Le punem la calit cu zaharul.
Cand merele s-au calit si a scazut zeama pe care si-au lasat-o, inchidem focul si adaugam scortisoara.
Le lasam la racit. Dupa ce merele s-au racit incepem sa formam placintele.
Picuram ulei pe masa de lucru, luam o foaie de aluat si o intindem in forma de patrat cu sucitorul pana devine transparenta.
Punem umplutura cam pe un sfert de foaie in partea de jos, apoi o rulam si ii dam forma de spirala.
Asezam placintele intr-o tava in care am asternut hartie de copt si le ungem cu ulei.
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru cca 35 de minute, pana se rumenesc frumos.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapteDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii