Frageda si buna.
Aluat: cernem faina intr-un castron. Facem o adincitura in mijlocul fainii si punem restul ingredientelor.Framantam pana obtinem un aluat neted, nelipicios. In timpul framantarii lovim aluatul din cand in cand de masa. Dam aluatul la rece pana pregatim umplutura de dovleac.
Umplutura: punem dovleacul la calit cu zaharul si zaharul vanilat ,la foc mic, pana se inmoaie si scade toata zeama lasata. La sfarsit adaugam scortisoara.Dam deoparte si lasam la racit.
Punem aluatul pe hartie de copt si il intindem cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara (20x30 cm). Indreptam marginile cu o rola (cutit) si punem in mijloc pe lungime dovleacul. Taiem marginile oblic in fasii de cca 2 cm si acoperim umplutura alternand fasiile de aluat.
Transferam placinta cu hartia de copt intr-o tava. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 30-35 minute, pana se rumeneste frumos.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii