Portocalele in sos cu frisca este o mancare de post ce poate fi servit ca si desert. Ceva dulce, rapid si usor de facut: portocale cu sos caramelizat si frisca.
Portocalele in sos cu frisca este o mancare de post ce poate fi servit ca si desert. Ceva dulce, rapid si usor de facut: portocale cu sos caramelizat si frisca.
Se curata portocalele de coaja, astfel incat sa nu se taie si din partea alba deci doar coaja portocalie. Apoi se taie fasii cojile si se curata portocalele de partea alba.
Cojile portocalii se pun la fiert in 2 ape. Cine doreste mai amar poate sa le fiarba doar intr-o apa.
Cojile fierte se lasa la scurs. Stoarcem sucul de la o portocala. Topim margarina intr-o tigaita si punem apoi cojile fierte, zaharul si sucul de la portocala. Lasam pana se formeaza un sos ca un caramel.
Pentru servire, portocalele se taie felii rotunde. Pe farfurie se aseaza cate o felie de portocala, peste ea se pun cojile caramelizate si se orneaza cu frisca.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii