Portocale in sos cu frisca

Portocalele in sos cu frisca este o mancare de post ce poate fi servit ca si desert. Ceva dulce, rapid si usor de facut: portocale cu sos caramelizat si frisca.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Portocale in sos cu frisca

Ingrediente

  • Pentru 3-4 portii: 3 portocale
  • 4 linguri de zahar
  • o lingurita de margarina
  • frisca vegetala sau spuma pentru deserturi.

Mod de preparare

Portocalele in sos cu frisca este o mancare de post ce poate fi servit ca si desert. Ceva dulce, rapid si usor de facut: portocale cu sos caramelizat si frisca.
Se curata portocalele de coaja, astfel incat sa nu se taie si din partea alba deci doar coaja portocalie. Apoi se taie fasii cojile si se curata portocalele de partea alba.
Cojile portocalii se pun la fiert in 2 ape. Cine doreste mai amar poate sa le fiarba doar intr-o apa.
Cojile fierte se lasa la scurs. Stoarcem sucul de la o portocala. Topim margarina intr-o tigaita si punem apoi cojile fierte, zaharul si sucul de la portocala. Lasam pana se formeaza un sos ca un caramel.
Pentru servire, portocalele se taie felii rotunde. Pe farfurie se aseaza cate o felie de portocala, peste ea se pun cojile caramelizate si se orneaza cu frisca.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori