Portocalele in sos cu frisca este o mancare de post ce poate fi servit ca si desert. Ceva dulce, rapid si usor de facut: portocale cu sos caramelizat si frisca.
Portocalele in sos cu frisca este o mancare de post ce poate fi servit ca si desert. Ceva dulce, rapid si usor de facut: portocale cu sos caramelizat si frisca.
Se curata portocalele de coaja, astfel incat sa nu se taie si din partea alba deci doar coaja portocalie. Apoi se taie fasii cojile si se curata portocalele de partea alba.
Cojile portocalii se pun la fiert in 2 ape. Cine doreste mai amar poate sa le fiarba doar intr-o apa.
Cojile fierte se lasa la scurs. Stoarcem sucul de la o portocala. Topim margarina intr-o tigaita si punem apoi cojile fierte, zaharul si sucul de la portocala. Lasam pana se formeaza un sos ca un caramel.
Pentru servire, portocalele se taie felii rotunde. Pe farfurie se aseaza cate o felie de portocala, peste ea se pun cojile caramelizate si se orneaza cu frisca.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii