Prajitura cu crema de cacao si dulceata de visine

Prajitura cu crema de cacao si dulceata de visine este un desert delicios pe care puteti sa il pregatiti la orice ocazie festiva. Pentru aceasta reteta de prajitura aveti nevoie de visine, cacao, faina, zahar.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu crema de cacao si dulceata de visine

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 110 gr zahar
  • 150 faina
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri apa minerala
  • 1 zahar vanilat
  •  
  • Pentru crema de cacao:
  • 2 linguri cacao
  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura faina
  • 100 gr unt
  • dulceata de visine
  •  
  • Pentru ornat:
  • 200 ml frisca lichida
  • visine din dulceata
  • ornamente de ciocolata
  • sirop din dulceata de visine(am amestecat putina dulceata cu apa )

Mod de preparare

Prajitura cu crema de cacao si dulceata de visine este un desert delicios pe care puteti sa il pregatiti la orice ocazie festiva. Pentru aceasta reteta de prajitura bateti mai intai albusul spuma tare. Puneti apoi si apa minerala, zaharul si bateti energic.
Galbenusurile se amesteca cu un pic de sare si apoi se adauga la spuma de albusuri.La urma se pune si faina deja amestecata cu praf de copt. Intr-o tava tapetata cu faina turnati compotitia pentru prajitura cu visine si dat la cuptor cam o jumatate de ora.
Dupa ce s-a copt, o lasati sa se raceasca si abia atunci o taiati in doua astfel incat sa obtineti doua blaturi.

Crema se obtine amestecand bine oul cu zahar si cacao. Se adauga si faina si se amesteca pana devine o pasta omogena.  Turnati apoi laptele fierbinte peste, amestecand continuu, dupa care se pune tot amestecul la fos si se fierbe pana se ingroasa. Atunci adaugati si untul.
Lasati crema sa se raceasca. Cand e rece a se trece la ansamblarea prajiturii cu crema de cacao si dulceata de visine.
Peste primul blat se pune crema de cacao, apoi se pune al doilea blat, dulceata de visine si se acopera cu frisca.


Prajitura cu crema de cacao si dulceata de visine se orneaza cu visine din dulceata, ornamente de ciocolata si sirop din dulceata de visine.Se lasa in frigider cateva ore dupa care se taie cu un cutit ud portii egale, o bucata de praji mergand foarte bine alaturi de o ceasca cu cafea, iar copiii o vor savura imediat langa un pahar de suc sau lapte :)
Alte retete de prajituri recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
2
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Tarta cu mere si scortisoara
3
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
5
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Parteneri
Ciuperci prajite  (Multicooker)
Bucataras.RO

Ciuperci prajite (Multicooker)

Cu poftele nu-i de gluma,,, da' asa bune ar fi fost niste ghebe!

Ciuperci prajite (Multicooker)
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola