Prajitura cu firimituri
Prajitura cu firimituri este o prajitura de post delicioasa cu mere si gris. Amestecam bine faina cu uleiul de masline si un praf de sare. Adaugam o ceasca de apa fierbinte, amestecam din nou, apoi presaram faina pe masa de lucru sau pe un tocator si framantam putin coca.
Curatam merele de coaja si le dam pe razatoarea mare. Le amestecam cu 4 linguri de miere, o lingurita de scortisoara si o lingurita de nucsoara. Punem pe foc pana mai scade sucul merelor si spre sfarsit adaugam 3 linguri de gris. Lasam deoparte sa se raceasca.
Ungem o tava dreptunghiulara de cuptor cu putin ulei si o tapetam cu gris.
Luam din coca un pic mai mult de jumatate si intindem o foaie in tava. Adaugam compozitia de mere si nivelam.
Restul de coca il amestecam cu 2 linguri de faina, apoi radem coca formata pe razatoarea mare, peste mere.
Dam tava la cuptor pentru 35-45 de minute.
Prajitura cu firimituri este o prajitura de post, crocanta si foarte gustoasa.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii