Prajitura cu mere, stafide si cafea

Prajitura cu mere, stafide si cafea este o prajitura de post delicioasa. Pentru inceput, se amesteca faina cu zaharul si praful de copt.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu mere, stafide si cafea

Ingrediente

  • un castronel de mere taiate cubulete (nu mari)
  • 8 linguri de faina
  • 6 linguri de zahar
  • o cana mare de cafea
  • un praf de copt
  • o esenta de vanilie
  • 4 linguri de margarina topita
  • 1/2 cana de stafide
  • zahar pudra
  • un pliculet de zahar vanilat
  • putin ulei.

Mod de preparare

Prajitura cu mere, stafide si cafea este o prajitura de post delicioasa. Pentru inceput, se amesteca faina cu zaharul si praful de copt. Se adauga cafeaua si esenta de vanilie si se omogenizeaza.
Topim margarina si o adaugam apoi la compozitia noastra.
Merele se curata de coaja si se taie cubulete.
Pregatim o tava dreptunghiulara pe care o ungem cu ulei si o tapetam cu faina si asezam compozitia in tava. Apoi adaugam merele si ultima data stafidele.
Dam tava la cuptor pentru 30-35 de minute, in functie de cuptor.
Inainte de servire prajitura cu mere, stafide si cafea se lasa sa se racoreasca putin. Se pudreaza cu zahar farin amestecat cu un pliculet de zahar vanilat.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci