Prajitura cu miere si migdale de post este o reteta de prajitura ce se prepara usor si este incredibil de delicioasa, nici nu vei sti ca este de post.
Caramelizeaza zaharul pana capata o culoare usor maronie. Ai grija sa nu se arda, pentru ca devine amarui.
Toarna treptat apa si lasa pe foc pana se topeste caramelul si obtii un sirop de zahar. Opreste focul si da la racorit.
Adauga praful de copt stins in putin otet. Icorporeaza treptat faina pana obtii un aluat putin mai gros decat cel de chec. Presara un praf de scortisoara, sare si cateva migdale tocate.
Toarna compozitia intr-o forma unsa cu ulei sau margarina si tapetata cu faina. Coace la cuptor 40-45 de minute.
Cu 20 de minute inainte de a opri focul, unge cu miere diluata cu putina apa. Presara deasupra restul de migdale, alune si cateva seminte de pin.
Pofta buna!
Sursa acestei retete este: http://retete-de-mancaruri.blogspot.com/
Prajitura cu miere si migdale de post se serveste dupa ce s-a racit putin.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii