Prajitura cu miere si migdale

Prajitura cu miere si migdale de post este o reteta de prajitura ce se prepara usor si este incredibil de delicioasa, nici nu vei sti ca este de post.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu miere si migdale

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • - 500 g zahar
  • - 500ml apa
  • - 2 pliculete praf de copt
  • - 1 lingurita cu scortisoara
  • - migdale
  • alune fistic
  • seminte de pin
  • - faina cat cuprinde(aproximativ 500 g)
  • - 1 lingurita cu miere
  • - otet
  • sare

Mod de preparare


Caramelizeaza zaharul pana capata o culoare usor maronie. Ai grija sa nu se arda, pentru ca devine amarui.
Toarna treptat apa si lasa pe foc pana se topeste caramelul si obtii un sirop de zahar. Opreste focul si da la racorit.
Adauga praful de copt stins in putin otet. Icorporeaza treptat faina pana obtii un aluat putin mai gros decat cel de chec. Presara un praf de scortisoara, sare si cateva migdale tocate.
Toarna compozitia intr-o forma unsa cu ulei sau margarina si tapetata cu faina. Coace la cuptor 40-45 de minute.
Cu 20 de minute inainte de a opri focul, unge cu miere diluata cu putina apa. Presara deasupra restul de migdale, alune si cateva seminte de pin.
Pofta buna!

Sursa acestei retete este: http://retete-de-mancaruri.blogspot.com/


Prajitura cu miere si migdale de post se serveste dupa ce s-a racit putin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori