Prajitura de post cu foi de bulion si crema de gris este o reteta minunata, simpla, o prajitura de casa cu crema delicioasa, o prajitura aspectuoasa.
Este foarte gustoasa, intr-adevar. Trebuie lasata insa cel putin o zi la frigider sa se mai inmoaie foile. Poate ca mi-au iesit un pic mai tari pentru ca am folosit praf de copt in loc de amoniac...
Nu sunt prea multe indicatii de respectat la aceasta reteta, foile se prepara amestecand toate ingredientele, e o reteta ce se preteaza mai mult celor ce au mai incercat prajituri cu foi si stiu care trebuie sa fie consistenta aluatului. Se coc 3 foi pe fundul unei tavi dupa care se lasa sa se raceasca.
Crema:
se fierb 4 linguri de gris in 250ml apa; se lasa la racit;
se freaca o margarina cu zahar pudra ( nu scrie cit dar cred ca la 250 margarina ar merge 150g zahar pudra- )
se mixeaza apoi cu crema de gris si se umplu foile.
Se lasa macar cateva ore ca sa se inmoaie foile dupa care se poate servi.
Deasupra o puteti orna cu glazura preferata.
Destul de ciudat pentru o prajitura sa fie cu bulion, dar este doar pentru culoare foilor, ca sa fie portocalii.
Reteta prajiturii cu foi de bulion si crema de gris a fost propusa de Elaida pe forum culinar.
Prajitura de post cu foi de bulion si crema poate fi servita oricand va e pofta de ceva bun.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseCui nu ii plac bomboanele de ciocolata? Cu aceasta reteta puteti sa va faceti singuri bomboanele de ciocolata, cu ce fel de...
Bomboane de ciocolataDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii