Prajitura de post cu foi de bulion si crema de gris

Prajitura de post cu foi de bulion si crema de gris este o reteta minunata, simpla, o prajitura de casa cu crema delicioasa, o prajitura aspectuoasa.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Prajitura de post cu foi de bulion si crema de gris

Ingrediente

  • FOI:
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri apa
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura amoniac
  • 2 linguri de bulion
  • faina - cit cuprinde -ca sa se poate intinde foile
  •  
  • CREMA :
  • se fierb 4 linguri de gris in 250ml apa; se lasa la racit;
  • se freaca o margarina cu zahar pudra ( nu scrie cit dar cred ca la 250 margarina ar merge 150 zah pudra- )
  • se mixeaza apoi cu crema de gris.
  •  
  • GLAZURA:
  • la alegere (praji respectiva era unsa cu un strat fin de crema si apoi nuca pisata marunt peste.)

Mod de preparare

Este foarte gustoasa, intr-adevar. Trebuie lasata insa cel putin o zi la frigider sa se mai inmoaie foile. Poate ca mi-au iesit un pic mai tari pentru ca am folosit praf de copt in loc de amoniac...

Nu sunt prea multe indicatii de respectat la aceasta reteta, foile se prepara amestecand toate ingredientele, e o reteta ce se preteaza mai mult celor ce au mai incercat prajituri cu foi si stiu care trebuie sa fie consistenta aluatului. Se coc 3 foi pe fundul unei tavi dupa care se lasa sa se raceasca.

Crema:

se fierb 4 linguri de gris in 250ml apa; se lasa la racit;

se freaca o margarina cu zahar pudra ( nu scrie cit dar cred ca la 250 margarina ar merge 150g zahar pudra- )

se mixeaza apoi cu crema de gris si se umplu foile.

Se lasa macar cateva ore ca sa se inmoaie foile dupa care se poate servi.

Deasupra o puteti orna cu glazura preferata.

Destul de ciudat pentru o prajitura sa fie cu bulion, dar este doar pentru culoare foilor, ca sa fie portocalii.

Reteta prajiturii cu foi de bulion si crema de gris a fost propusa de Elaida pe forum culinar.


Prajitura de post cu foi de bulion si crema poate fi servita oricand va e pofta de ceva bun.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc