Prajitura de post cu mere si morcovi

Prajitura de post cu mere si morcovi este simplu de facut, in plus este o prajitura absolut delicioasa, pufoasa si aromata, potrivita si in zilele de post!

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura de post cu mere si morcovi

Ingrediente

  • 1 cana morcov ras
  • 1 cana mar ras
  • 1/2 cana ulei
  • 100 g stafide
  • 3 cani faina
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 portocala
  • 1 plic praf de copt
  • 1 esenta de rom

Mod de preparare

Stafidele se pun in apa calduta cu rom. Se vede asta in prima poza. Se amesteca uleiul cu zaharul.

Se adauga faina cu praful de copt, apoi marul si morcovul rase, zeama de portocala, coaja de portocala rasa si stafidele.

Si incercam sa amestecam. Am pus mixerul cu carlige pentru aluat si am mixat pana la omogenizare.

Transferam aluatul in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. Netezim frumos. Am pus pe deasupra niste seminte de dovleac decojite ca tot erau la indemana.

Coacem pana se aureste. Incercam si cu scobitoarea si daca e ok o scoatem afara.

O lasam sa se raceasca, o taiem si o servim curajosilor. Va zic, pana acum in afara de mine au gustat-o trei persoane care s-au declarat incantate. E racoritoare si usoara. Foarte buna tinand seama ca e de post.

Reteta de prajitura cu mere si morcovi de post a fost propusa de CameliaH pe forum culinar.


Serviti prajitura de post cu mere si morcovi dupa ce s-a racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori