Prajitura de post cu mere si morcovi este simplu de facut, in plus este o prajitura absolut delicioasa, pufoasa si aromata, potrivita si in zilele de post!
Stafidele se pun in apa calduta cu rom. Se vede asta in prima poza. Se amesteca uleiul cu zaharul.
Se adauga faina cu praful de copt, apoi marul si morcovul rase, zeama de portocala, coaja de portocala rasa si stafidele.
Si incercam sa amestecam. Am pus mixerul cu carlige pentru aluat si am mixat pana la omogenizare.
Transferam aluatul in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina. Netezim frumos. Am pus pe deasupra niste seminte de dovleac decojite ca tot erau la indemana.
Coacem pana se aureste. Incercam si cu scobitoarea si daca e ok o scoatem afara.
O lasam sa se raceasca, o taiem si o servim curajosilor. Va zic, pana acum in afara de mine au gustat-o trei persoane care s-au declarat incantate. E racoritoare si usoara. Foarte buna tinand seama ca e de post.
Reteta de prajitura cu mere si morcovi de post a fost propusa de CameliaH pe forum culinar.
Serviti prajitura de post cu mere si morcovi dupa ce s-a racit.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii