Prajitura Iuliana cu crema fina de lamaie, este atat de delicioasa ca nu-ti va veni sa crezi ca este de post. E o reteta de prajitura simpla si rapida, perfecta pentru perioada postului, dar nu numai.
Am frrecat zaharul cu uleiul, am adaugat, treptat, borsul, apoi bulionul, amoniacul (nu l-am stins cu lamaie sau altceva), faina.
Am presarat tava cu faina si am copt 3 foi, la foc potrivit.
Sunt excelente, f fragede. Pentru cine prefera foile putin mai crocante, cred ca sunt bune de mancat si intr-un timp mai scurt.
Pentru crema:
Am fiert la foc mic, cand era aproape gata am adaugat si zeama de la lamaie. Cand s-a mai racit, am pus si esenta de vanilie (putina, sa predomine aroma de lamaie). Iar cand era cam ca apa de vara, am amestecat cu margarina (250 g) frecata spuma.
Crema rece se pune intre foi si se lasa prajitura de post cu ceva tare deasupra ca sa se inmoaie, vreo 3 ore.
Prajitura Iuliana cu crema, de post se serveste dupa ce s-a inmuiat.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii