Prajitura Iuliana cu crema, de post

Prajitura Iuliana cu crema fina de lamaie, este atat de delicioasa ca nu-ti va veni sa crezi ca este de post. E o reteta de prajitura simpla si rapida, perfecta pentru perioada postului, dar nu numai.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Iuliana cu crema, de post

Ingrediente

  • Pentru foile de prajitura:
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de ulei
  • 10 linguri de bors
  • 1 lingurita bulion
  • dizolvata in putin bors sau apa
  • 1 lingura amoniac
  • faina cat cuprinde
  • astfel incat sa obtinem un aluat mai moale (dar sa se poata intinde foile - 3 foi)
  • Pentru crema:
  • 4 cani de apa
  • 8 linguri cu varf de faina
  • 12 linguri cu varf de zahar (puteti pune si mai mult
  • dupa gust)
  • coaja rasa de la o lamaie

Mod de preparare

Am frrecat zaharul cu uleiul, am adaugat, treptat, borsul, apoi bulionul, amoniacul (nu l-am stins cu lamaie sau altceva), faina.
Am presarat tava cu faina si am copt 3 foi, la foc potrivit.
Sunt excelente, f fragede.  Pentru cine prefera foile putin mai crocante, cred ca sunt bune de mancat si intr-un timp mai scurt.

Pentru crema:

Am fiert la foc mic, cand era aproape gata am adaugat si zeama de la lamaie. Cand s-a mai racit, am pus si esenta de vanilie (putina, sa predomine aroma de lamaie). Iar cand era cam ca apa de vara, am amestecat cu margarina (250 g) frecata spuma.

Crema rece se pune intre foi si se lasa prajitura de post cu ceva tare deasupra ca sa se inmoaie, vreo 3 ore.


Prajitura Iuliana cu crema, de post se serveste dupa ce s-a inmuiat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Pizza cu spanac si sos Alfredo
1
Aperitive cu legume

Pizza cu spanac si sos Alfredo

O pizza grozav de buna in care am pus din bunatatile primaverii,cum ar fi spanacul, iar in combinatie cu acest sos a iesit o...

Pizza cu spanac si sos Alfredo
Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapioca
2
Prajituri

Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapioca

Tapioca, un ingredient japonez, este iubit de noi in combinatie cu dulceturi de casa, cu nuci,etc. si iubim fiecare desrt...

Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapioca
Trifoi cu 4 foi cu branza si spanac
3
Aperitive cu branza

Trifoi cu 4 foi cu branza si spanac

Usor si frumos, un aperitiv gustos, pentru cei mici si nu numai!

Trifoi cu 4 foi cu branza si spanac
Semiluna
4
Prajituri

Semiluna

Copilaria la gura sobei cu semiluni parfumate pe masa!

Semiluna
Inimioare sarate cu chimen
5
Aperitive

Inimioare sarate cu chimen

Rapid, satios si delicios!

Inimioare sarate cu chimen
Parteneri
Cremsnit cu foietaj de casa
Bucataras.RO

Cremsnit cu foietaj de casa

Reteta aceasta de foietaj o am de peste 20 de ani, m-a cucerit de prima data cand am facut-o si o fac deseori, chiar daca...

Cremsnit cu foietaj de casa
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii