Intr-un ibric pus pe foc mic se topeste ciocolata in jumatate de pahar de apa. Se freaca untul intr-un castron, se adauga zaharul si se amesteca. Se
Intr-un ibric pus pe foc mic se topeste ciocolata in jumatate de pahar de apa. Se freaca untul intr-un castron, se adauga zaharul si se amesteca. Se incorporeaza in acest amestec ciocolata topita. Se adauga in compozitie galbenusurile, apoi faina, si se amesteca totul bine. Intr-un castron se bat albusurile spuma tare si se inglobeaza usor in crema de unt cu galbenusuri. Se unge cu unt o forma rotunda si se toarna compozitia. Se pune forma in bain-marie si se baga in cuptor. Se lasa la copt 1 ora si 20 de minute. Se bate smantana cu telul intr-un vas, cu vanilia si romul si 1 cub de gheata pisata. Cand prajitura este coapta, se lasa la racit, apoi se rastoama pe un platou si se imbraca in crema de smantana.
Inainte de a servi, se mai tine 30 de minute la frigider. Alte retete de dulciuri:
Prajitura negresa
Prajitura alba ca zapada
Cremsnit
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseIntotdeauna cand iau lapte dulce de la tarani sau chiar de la mama de la tara, inainte de a-l fierbe il incerc punand intr-o...
Branza naturala din lapte de vaca
Comentarii