Amandine

Se mixeaza cele 6 albusuri pentru blat, cu putina zeama de lamaie, apoi treptat zaharul. Se adauga apoi galbenusurile, amestecate cu 2 linguri de ule

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 170-180 gr faina
  • 180 gr zahar
  • 1 jumatate plic praf de copt
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa
  • 5 linguri cacao
  • Pentru insiropat:
  • 400 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 1 esenta de rom
  • 2 plicuri de ciocolata calda
  • Pentru crema:
  • 1 pachet unt
  • 5 linguri cacao
  • 150 gr zahar pudra
  • 3 galbenusuri
  • Pentru glazura:
  • 2 plicuri glazura de ciocolata
  • 1 plic glazura de caramel

Mod de preparare

Se mixeaza cele 6 albusuri pentru blat, cu putina zeama de lamaie, apoi treptat zaharul. Se adauga apoi galbenusurile, amestecate cu 2 linguri de ulei, doua linguri de apa si faina amestecata impreuna cu praful de copt si cacao. Se omogenizeaza usor si se toarna apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se introduce in cuptor si se lasa 30 de minute. Dupa ce s-a racit, se taie in doua. Pentru sirop, se fierbe 400 ml apa cu 200 gr zahar si 2 plicuri ciocolata calda si putina sare. Se ia vasul de pe foc, cand incepe sa fiarba si se adauga esenta de rom, dupa ce s-a mai racit putin. Se insiropeaza blatul cu acest sirop. Pentru crema se mixeaza untul cu zaharul pudra, cacao si putina sare. Se adauga pe rand cate un galbenus si se amesteca bine, dupa care se da la rece putin. Se insiropeaza prima bucata de blat, se intinde crema, cu un cutit, apoi se asaza cea de-a doua bucata de blat, insiropata.


Se pune prajitura la rece pentru 2-3 ore, iar apoi se taie, se glazureaza cu ciocolata si caramel. Alte retete de dulciuri:

Prajituri simple Prajitura snikers Prajitura cu gem

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Desert prajitura felie de lapte
2
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
3
Prajituri

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video

Placinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
Piersicute
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Piersicute

Piersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.

Piersicute
Iepure cu cartofi la cuptor
5
Mancaruri cu carne

Iepure cu cartofi la cuptor

O mancare gustoasa in sezonul rece

Iepure cu cartofi la cuptor
Parteneri
Prajitura cu pere intregi si scortisoara
Bucataras.RO

Prajitura cu pere intregi si scortisoara

Aveam cateva pere prin frigider si nu stiam ce sa fac cu ele. M-am pus pe cautat o reteta rapida care sa contina pere si am...

Prajitura cu pere intregi si scortisoara
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola