Amandine

Reteta de amandine cunosate foarte multe variatii, iar aceasta este doar una dintre ele. Amandinele sunt prajituri cu ciocolata delicioase, perfecte pentru masa de sarbatoare.

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
ridicata
Amandine

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 gr. zahar
  • 30 ml. apa
  • 30 ml. ulei
  • 20 gr. cacao
  • 8 linguri faina(150 g)
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema :
  • 200gr. zahar pudra
  • 250 g unt/margarina
  • 100 g ciocolata neagra(75% cacao)
  • 75 ml frisca lichida
  • 1 fiola esenta rom
  • Siropul:
  • 100 ml apa
  • 50 g zahar
  • 1 lingurita ness
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 50 ml frisca
  • 50 g unt
  • Decor:
  • 70 ml frisca
  •  

Mod de preparare

Blat: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza iar pana se intaresc bat.Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei.Se amesteca cu lingura de jos in sus.Treptat se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt. Se omogenizeaza. In tava unsa, tapetata cu faina sau cu hartie de copt , se pune compozitia si se coace 30-35 minute. Dupa ce se raceste blatul se taie in 2.

Crema: Untul moale se mixeaza cu zaharul PUDRA pana devine cremos,apoi se adauga ciocolata topita cu 2 linguri de lapte si se omogenizeaza.Se adauga frisca lichida si esenta de rom si se amesteca. Se lasa la rece pana la asamblare.

Siropul: Se amesteca ingredientele intr-un ibric si se fierb pana se dizolva zaharul.

Glazura: Ciocolata rupta bucati se amesteca cu frisca lichida si untul si se tine pe foc pana se omogenizeaza.

Asamblare: Blatul se taie in 2 foi egale. O foaie se aseaza pe o tava, se insiropeaza,nu foarte mult, se intinde crema, se acopera cu cea de-a doua foaie insiropata si se lasa la rece.


Dupa o ora se scoate amandina de la frigider si se acopera cu glazura, se lasa la rece, apoi se proportioneza si decoreaza cu cate un mot de frisca!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci