Amandine cu crema de frisca

Amandinele cu crema de frisca sunt prajituri delicioase cu ciocolata. De mult timp tot am vazut pe diverse bloguri amandine si iata ca le-a venit randul si-n bucataria mea.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Amandine cu crema de frisca

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar+2 linguri pentru ars
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 1 fiola esenta rom
  • Ingrediente crema:
  • 200 gr ciocolata
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 50 gr unt
  • 1 lingura cacao
  • esenta rom
  • Ingrediente sirop:
  • 100 gr zahar
  • 100 ml apa
  • Ingrediente fondant:
  • 250 gr zahar
  • 75 ml apa
  • 50 gr miere
  • 150 gr ciocolata rasa

Mod de preparare

Amandinele cu crema de frisca sunt prajituri delicioase cu ciocolata.

De mult timp tot am vazut pe diverse bloguri amandine si iata ca le-a venit randul si-n bucataria mea. Pentru asta m-am inspirat din retetele lui Miha...crema nu este cea originala, deoarece eu prefer cremele fara unt....dar haideti sa vedeti ce a iesit :)

Incepem cu siropul de zahar ars, caramelizam cele doua linguri de zahar si inainte sa luam de pe foc stingem cu putina apa rece, apoi lasam la racit pana se dizolva caramelul.
Albusurile se bat spuma tare cu un strop de sare si cu cele 6 linguri de zahar. Separat mixam galbenusurile cu uleiul, romul si siropul de zahar ars. Turnam aceasta compozitie peste albusuri si omogenizam foarte usor cu o spatula. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa si amestecam usor. Compozitia astfel obtinuta o turnam intr-o tava (25/35) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit circa 25-30 minute.
Intre timp pregatim crema de prajitura, punem la topit ciocolata rupta bucatele impreuna cu untul si smantana pentru frisca. Lasam pe foc mic pana ajunge la punctul de fierbere, amestecam pana la omogenizare, lasam sa se raceasca putin, adaugam romul si apoi dam la congelator minim 30 minute.
Cand blatul este gata il lasam sa se raceasca complet dupa care il taiem in 2 parti egale si insiropam ambele parti cu siropul (racit) obtinut astfel: punem pe foc apa cu zaharul si lasam sa fiarba pana capata consistenta unui sirop.
Scoatem crema din congelator si mixam pana isi mareste volumul si se intareste. Umplem blaturile cu aceasta crema si dam la frigider pana pregatim fondantul.
Punem la fiert apa cu zaharul, cand capata consistenta unui sirop adaugam si mierea si mai lasam sa fiarba cateva minute. Pentru a afla daca este gata sau nu, punem intr-o ceasca apa rece si picuram putin sirop in el, daca se imprastie insemna ca mai trebuie fiert pana picatura de sirop ramane ca o perluta. Cand este gata, transferam vasul cu sirop intr-un vas cu apa rece si amestecam cu o lingura de lemn pana incepe sa se albeasca. Adaugam ciocolata rasa si amestecam pana la omogenizare.
Scoatem prajitura de la rece, o taiem cubulete si turnam pe fiecare fondant. Decoram dupa preferinte....
Este un desert dulceee, ciocolatooos si deosebit de delicios! :)

Pofta buna!

Aceasta reteta este propusa de blogul culinar Delicious Flavours.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa