Foile de placinta se taie dreptunghiulare, de marimea tavii. Se impart apoi in trei parti egale. Prima foaie se pune in tava unsa cu ulei si se stro
Foile de placinta se taie dreptunghiulare, de marimea tavii. Se impart apoi in trei parti egale. Prima foaie se pune in tava unsa cu ulei si se stropeste cu ulei. Se pune deasupra jumatate din cantitatea de umplutura de nuci si se acopera cu un alt strat de foi, stropite cu ulei. Se pune din nou umplutura de nuci si se acopera cu ultima foaie de placinta, stropita cu ulei. Se taie cu un cutit bucati dreptunghiulare, rombice sau triunghiulare, apoi se introduce baclavaua in cuptor, la foc potrivit. Dupa ce s-a copt, se toarna peste ea siropul de zahar, caldut.
Baclavaua se serveste dupa ce s-a racit.
Alte retete de dulciuri:
Cozonac moldovenesc Turta dulce Ciocolata de casa
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Invelis crocant, miez ciocolatos. Intr-un cuvant...delicioase!
Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdaleIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii