Baclava

Foile de placinta se taie dreptunghiulare, de marimea tavii. Se impart apoi in trei parti egale. Prima foaie se pune in tava unsa cu ulei si se stro

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr foi de placinta
  • Pentru umplutura:
  • 350-400 gr nuci
  • 25 gr coaja de lamaie
  • vanilie
  • Pentu sirop:
  • 400 gr zahar
  • 100 gr miere
  • 1 l apa
  • coaja de lamaie
  • vanilie

Mod de preparare

Foile de placinta se taie dreptunghiulare, de marimea tavii. Se impart apoi in trei parti egale. Prima foaie se pune in tava unsa cu ulei si se stropeste cu ulei. Se pune deasupra jumatate din cantitatea de umplutura de nuci si se acopera cu un alt strat de foi, stropite cu ulei. Se pune din nou umplutura de nuci si se acopera cu ultima foaie de placinta, stropita cu ulei. Se taie cu un cutit bucati dreptunghiulare, rombice sau triunghiulare, apoi se introduce baclavaua in cuptor, la foc potrivit. Dupa ce s-a copt, se toarna peste ea siropul de zahar, caldut.


Baclavaua se serveste dupa ce s-a racit.

Alte retete de dulciuri:

Cozonac moldovenesc Turta dulce Ciocolata de casa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori