Baclava delicioasa

Oparim migdalele si le curatam. Macinam migdalele si nucile. Amestecam migdalele, nucile, zaharul, cuisoarele si scortisoara. Topim margarina. Ungem c

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 20 dkg migdale
  • 20 dkg nuci
  • 15 dkg zahar
  • 1 lingura cuisoare
  • 1 lingura scortisoara
  • 8-10 dkg unt
  • 12 foi de foetaj
  • 9 linguri miere
  • 10-13 linguri apa

Mod de preparare

Oparim migdalele si le curatam. Macinam migdalele si nucile. Amestecam migdalele, nucile, zaharul, cuisoarele si scortisoara. Topim margarina. Ungem cu unt o tava si o captusim cu 4 foi de foetaj, fiecare foaie o ungem cu unt topit. Turnam jumatate de umplutura si nivelam suprafata, adaugam inca 4 foi de foetaj pe care le ungem cu unt topit. Turnam restul umpluturii si punem inca 4 foi de foietaj unse cu unt topit. Taiem cu cutitul forme de romb si coacem in cuptorul pre-incalzit la 180 de grade C. Cand e gata o stropim cu sirop si o lasam sa se raceasca.

Sirop: amestecam bine intr-o cana mierea si apa si incalzim la cuptorul cu microunde.
Este o reteta complexa dar delicioasa.

Alte retete gasiti aici

Cozonac cu nuca

Cozonac pufos

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc