1. 8 galbenusuri se freaca cu 12 linguri zahar si se amesteca cu 200 ml cafea tare, se fierbe pe foc amestecind in continuu pina se ingroasa sa fie ca
1. 8 galbenusuri se freaca cu 12 linguri zahar si se amesteca cu 200 ml cafea tare, se fierbe pe foc amestecind in continuu pina se ingroasa sa fie ca un "sosulet", (cam ca smintina lichida. Se pune la racit, acoperit cu folie de plastic. Racit complet, se amesteca cu 300 gr unt frecat spuma, (se adauga pe rind in unt !!! )
2. Se bat 8 albusuri pina se intaresc, se adauga 10 linguri zahar tos, continuind sa se bata cu telul sau mixerul, se adauga pe rind: 2 linguri apa, 8 galbenusuri, apoi se adauga 10 linguri faina amestecate cu 4 linguri nuca si cu praful de copt, se amesteca usor. Se coace blatul in tava unsa si infainata cam 20 de minute.
2. In timp ce se coace blatul se pune la foc sa fiarba 500 gr apa cu 5 linguri de zahar sa iasa un sirop in care se adauga, dupa ce a fiert, si cins se ia de pe foc, niste Rom sau Vanilie (eu pun Rom!)
3. In timp ce se coace blatul se bat spuma cele 6 albusuri se adauga 12 linguri zahar, puse pe rind, si la sfirsit 2 lingura de otet.
Dupa 20 de minute de copt, dupa ce e spuma de albusuri batute, se scoate rapid blatul din cuptor si se intinde spuma de pu deasupra, sa se acopere toate suprafata blatului in strat uniform. Se mai da cam pentru 18-20 de minute la cuptor, pina cind spuma de albus nu se mai lipeste de mina.
4. Se scoate blatul din cuptor si se desprinde usor cu spatula metalica de pe margini, si se goleste cu grija, numai pe marginile blatului, de jur imprejur, siropul fierbinte. Se lasa 1 ora sa se raceasca si insiropeze.
5. Racit si insiropat blatul se acopere cu o folie de aluminiu peste meringue (spuma de albus) se acopere cu o tava, se rastoarna pe o tava (spuma in jos), se acopere co o alta tava si se rastoarna a 2 oara pe alta tava, ca sa vina cu spuma in sus !!!!!
Se ia folia de aluminiu si se arunca!
6. Peste meringue (spuma de albus) se intinde in strat uniform crema de cafea iar peste crema de cafea se pune frisca batuta spuma cu putin zahar. (ca sa se bata bine frisca trebuie sa fie FOARTE rece, la fel si castronul si batatoarele!)
Peste frisca se rade ciocolata .
Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciGustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.
Supa crema de dovleacEste una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...
Ciorba de perisoare din carne de puiRetete usoare de Primavara!
Chec aperitiv cu urzici proaspete• taiati castravetii pe lungime, apoi in bucati • taiati ceapa verde in bucati, apoi adaugati-o peste castraveti•
Supa rece de castraveti made by Jamila CuisineO reteta de bors usoara cu ingrediente noi aparute in plin sezon al primaverii si foarte, foarte gustoasa!
Bors de lobodaDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii