Bomboane de cafea cu nuci

Se face din cafea o esenta tare. Se amesteca cu zaharul. Se desparte jumatate din sirop si se da la o parte. In cealalta jumatate se adauga nucile mac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 150 gr. cafea naturala
  • 500 gr. zahar
  • 200 gr. nuci macinate

Mod de preparare

Se face din cafea o esenta tare. Se amesteca cu zaharul. Se desparte jumatate din sirop si se da la o parte. In cealalta jumatate se adauga nucile macinate si se pun pe masina sa dea citeva clocote. Se lasa sa se raceasca intr-un vas cu apa rece atit cit sa poarta suporta mina si se fac bomboane. Imediat ce li s-a dat forma, se asaza pe farfurie si se toarna pe deasupra siropul de cafea, pastrat deoparte fierbinte. Siropul glaseaza bomboana. Este bine sa lucreze doua persoane, fiindca glazura se intareste foarte repede.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci