Bougatsa este o placinta cu vanilie foarte delicioasa. Pentru acest desert am mixat galbenusurile cu zaharul pana acesta s-a topit. Margarina am pus-o la topit.
Bougatsa este o placinta cu vanilie foarte delicioasa. Pentru acest desert am mixat galbenusurile cu zaharul pana acesta s-a topit. Margarina am pus`o la topit.
Laptele impreuna cu coaja de lamaie si esenta de vanilie le`am pus intr`o cratita pe foc. Cand a inceput sa fiarba laptele, am dat focul la minim si am adaugat grisul cate putin, amestecand continuu. Amestecul trebuie sa arate ca o budinca, peste care am adaugat galbenusurile frecate cu zaharul, amestecand bine. Am oprit focul si am lasat sa se raceasca crema rezultata. Am uns cu margarina topita o foaie de placinta, am pus deasupra o alta foaie.
Am adaugat in centru 3-4 linguri de crema, si am impaturit de jos, apoi de sus, stanga – dreapa, indoind pe dedesupt. Foia am uns-o pe toate marginile impaturite. Am uns o tava si am tapetat-o cu foaie de copt, apoi am asezat cele 6 plicuri. Le`am copt la foc potrivit cca 30 min.
Bougatsa se serveste calda si pudrata generos cu zahar pudra. Dar va spun ca este foarte delicioasa si rece!!
Sursa acestei retete este blogul culinar Simona's World.
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaEste o reteta simpla care iti face zilele de post mai usoare
Salata de boeuf de postPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseretete pentru sezonul rece
Chiftele marinate cu ciuperci de padureSunt tare bune de servit atat ca atare (mai ales cand sunt inca calde) cat si alaturi de un iaurt sau o cana cu lapte, de pus...
Impletituri cu mix de seminteOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii