Braduti umpluti

Se bat ouale cu zaharul, se adauga laptele, colorantul, bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lamaie si faina. Se framanta bine un aluat potrivit d

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Braduti umpluti

Ingrediente

  • Aluat: 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita bicarbonat de amoniu
  • zeama de lamaie
  • colorant alimentar verde
  • faina cat cuprinde Crema: 2 cani biscuiti macinati fin
  • 5-6 bucati rahat
  • 1 cana nuci macinate
  • 50 g unt
  • esenta de rom
  • aprox. 1/2 cana cu lapte

Mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul, se adauga laptele, colorantul, bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lamaie si faina. Se framanta bine un aluat potrivit de moale. Se intinde in foaie subtire si se taie fasii inguste si lungi care se ruleaza pe formele de con dand forma de bradut. Se coc 15-20 minute si se scot de pe forme cat sunt fierbinti.Se lasa sa se raceasca si se umplu cu crema. Crema: Se trece rahatul prin masina de tocat ,se amesteca apoi cu biscuitii, nuca, esenta, untul si cacaua. La sfarsit se adauga laptele putin cate putin ca sa se lege compozitia si sa rezulte o crema omogena cu care se umplu bradutii.


Se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia. Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori