Faina se framanta cu amidonul, untul, oul pana capata o consistenta cremoasa. Se formeaza o bila de aluat care se tine la rece 30 min. Se spala si se
Faina se framanta cu amidonul, untul, oul pana capata o consistenta cremoasa. Se formeaza o bila de aluat care se tine la rece 30 min. Se spala si se lasa sa se scurga afinele proaspete. Cele congelate se lasa la dezghetat iar cele din compot se pun la scurs. Se zdrobesc biscuitii. Pentru umplutura se iau 2 oua si se separa. Branza de vaci se amesteca cu 2 oua intregi si 2 galbenuse, zaharul, sucul de lamaie, amidonul. Se bat albusele spuma si se amesteca usor cu masa de branza. Se imbraca cu aluatul o forma rotunda. Se presara cu biscuitii zdrobiti si se pun afinele. Se toarna peste fructe branza. Se coace prajitura la cel mai de jos nivel al cuptorului 40 min apoi se ridica tava la mijlocul cuptorului si se coace 25 min. Se lasa prajitura sa se raceasca in forma, apoi se scoate si se pudreaza cu zahar.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Invelis crocant, miez ciocolatos. Intr-un cuvant...delicioase!
Fursecuri cu ciocolata si fulgi de migdaleIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii