Briose aromate cu morcovi si ghimbir

Reteta de briose aromate cu morcovi si ghimbir, si glazura din martipan, este o reteta de sezon ce va satisface gustul oricarui mofturos. Glazura de martipan si elementele de decor dau eleganta acestei retete.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Briose aromate cu morcovi si ghimbir

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluatul de briose
  • 4 morcovi
  • I lingurita ghimbir ras
  • 200 g zahar
  • 150 g unt
  • 4 oua
  • 400 g faina
  • 100 g nuci macinate
  • 1 plic praf de copt
  • ½ lingurita scortisoara macinata
  • 1 varf de sare
  • 100 g frisca batuta
  • Ingrediente pentru pasta de martipan
  • 200 g migdale
  • 200 g zahar pudra
  • ½ lingurita esenta de migdale
  • 2 albusuri
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • Colorant alimentar portocaliu si verde

Mod de preparare

Mod de preparare briose

3

Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt si varful de sare. Unul se mixeaza cu zaharul pana devine pufos, iar apoi, pe rand, se adauga si ouale. Se adauga ghimbirul, scortisoara, nucile macinate (se pot folosi si alune de padure) si morcovii rasi pe razatoarea mica. Se amesteca incet cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza bine tot amestecul.
Se toarna aluatul de briose in formele de hartie si se baga la cuptor pana trec testul cu scobitoarea.

Mod de preparare pasta de martipan:

3


Migdalele se oparesc timp de 10 minute, se clatesc cu apa rece, se decojesc si se usuca in cuptorul incins pana devin casante, dar nu se rumenesc. Se toaca fin si se mixeaza cu zaharul pudra, albusurile, zeama de lamaie si esenta de migdale, pana se obtine o pasta asemanatoare cu plastilina.

Briosele scoase din cuptor se lasa la racit, dupa care se decoreaza cu frisca.
Din martipanul framantat si amestecat cu colorantul alimentar (separat, pasta portocalie mai multa) se modeleaza morcovi mici, care se aseaza deasupra, ca decor.


Se potrivesc de minune langa o ceasca de ceai!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel, reteta video

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Hummus cu leurda si lipii de casa

Hummus cu leurda si lipii de casa

Pentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...

Hummus cu leurda si lipii de casa
Indiene cu piersici si mascarpone

Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...

Indiene cu piersici si mascarpone
Cele mai apreciate rețete
Salata de boeuf de post
1
Salate de legume

Salata de boeuf de post

Este o reteta simpla care iti face zilele de post mai usoare

Salata de boeuf de post
Prajitura cu spuma caramel
2
Prajituri

Prajitura cu spuma caramel

Prajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...

Prajitura cu spuma caramel
Prajitura cu cirese
3
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese
Mancarica de galbiori cu smantana
4
Mancaruri cu legume

Mancarica de galbiori cu smantana

O mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.

Mancarica de galbiori cu smantana
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
5
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Parteneri
Desert Indiene
Bucataras.RO

Desert Indiene

"Bunatati pentru Craciun" cu greu am ajuns si eu la 1400 retete M-am inspirat de la Papa bun

Desert Indiene
Negresa pufoasa de post
Gustos.RO

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post