Briose cu cafea

Briosele cu cafea sunt pur si simplu delicioase. Cu o puternica aroma de cafea, merg de minune la micul dejun sau langa o cana cu ceai intr-o dupa-amiaza ploioasa. Urmeaza reteta de briose si nu mai sta pe ganduri.

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
medie
Briose cu cafea

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • * 4 oua
  • * 6 linguri zahar brun
  • * 30 ml cafea cu cardamom
  • * 8 linguri faina
  • * 1 lingura pudra de roscove
  • * 1 praf de copt
  • * 70ml frisca lichida pentru decor
  • * 1 zahar vanilat

Mod de preparare

Se prepara o cafea concentrata din o ceasca de apa, jumatate lingurita zahar, o pastaie de cardamom despicata si doua lingurite de cafea.
Intr-un bol se mixeaza ouale impreuna cu zaharul brun.
Se adauga cafeaua racita amestecand usor.
Se cerne faina amestecata cu praful de copt si pudra de roscove, apoi se adauga in compozitia de oua, omogenizand bine intregul amestec.
Compozitia obtinuta se toarna in formele "cescute" din silicon, si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30 - 35 minute.
Intre timp se mixeaza frisca cu zaharul vanilat.

Sursa acestei retete este blogul culinar: http://simonapatras.blogspot.ro/


Dupa ce s-au copt, briosele cu cafea se lasa cateva minute sa se raceasca, apoi se decoreaza cu frisca si boabe de cafea.
Se sevesc cu placere!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci