Briose cu caise si crema azurie de branza

Briosele cu caise si crema azurie de branza sunt delicate, delicioase si foarte usor de preparat. Cam tot ce iti doresti de la un desert.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Briose cu caise si crema azurie de branza

Ingrediente

  • 250g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • sare
  • 1 ou
  • 80ml ulei
  • 200ml lapte batut
  • 200g crema de branza de vaci
  • 130g zahar
  • 100g pulpa de caise taiata cubulete
  • 1 lingura zahar pudra
  • 3 linguri suc de lamaie
  • colorant alimentar albastru

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180°C. Amestecam faina cu praf de copt, bicarbonat si 1 praf de sare. Separat amestecam oul cu ulei, lapte batut, 50g branza de vaci si zahar ; inglobam apoi amestecul de faina.

Jumatate din cantitatea de aluat o asezam in forme de briose. Repartizam pe deasupra bucatelele de caise si acoperim cu restul de aluat. Se coc briosele la cuptor cca 15 min. Apoi le scoatem si le lasam sa se raceasca complet.

Pentru crema, amestecam 150g crema de branza de vaci cu zahar pudra, suc de lamaie si un strop de colorant. Se orneaza briosele cu crema dupa plac.


Briosele cu caise si crema de branza se servesc ca atare.

Sursa acestei retete este: http://www.delicii.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc