Briose cu caise si crema azurie de branza

Briosele cu caise si crema azurie de branza sunt delicate, delicioase si foarte usor de preparat. Cam tot ce iti doresti de la un desert.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Briose cu caise si crema azurie de branza

Ingrediente

  • 250g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • sare
  • 1 ou
  • 80ml ulei
  • 200ml lapte batut
  • 200g crema de branza de vaci
  • 130g zahar
  • 100g pulpa de caise taiata cubulete
  • 1 lingura zahar pudra
  • 3 linguri suc de lamaie
  • colorant alimentar albastru

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180°C. Amestecam faina cu praf de copt, bicarbonat si 1 praf de sare. Separat amestecam oul cu ulei, lapte batut, 50g branza de vaci si zahar ; inglobam apoi amestecul de faina.

Jumatate din cantitatea de aluat o asezam in forme de briose. Repartizam pe deasupra bucatelele de caise si acoperim cu restul de aluat. Se coc briosele la cuptor cca 15 min. Apoi le scoatem si le lasam sa se raceasca complet.

Pentru crema, amestecam 150g crema de branza de vaci cu zahar pudra, suc de lamaie si un strop de colorant. Se orneaza briosele cu crema dupa plac.


Briosele cu caise si crema de branza se servesc ca atare.

Sursa acestei retete este: http://www.delicii.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Capsuni la borcan
1
Conserve de iarna

Capsuni la borcan

Capsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...

Capsuni la borcan
Antistres
2
Aperitive cu legume

Antistres

Rosiile se taie clini, gogosarul si adreii se taie cubulete. Se amesteca cu uleiul, sarea si piperul. La servire se adauga...

Antistres
Lichior din frunze de visin
3
Lichioruri

Lichior din frunze de visin

Se pun frunzele cu alcoolul intr-o sticla de culoare inchisa, se astupa bine si se lasa la loc racoros si intunecos 24 de...

Lichior din frunze de visin
Balmus
4
Preparate cu mamaliga

Balmus

Se pune la fiert laptele cu apa, sare si malaiul. Se face o mamaliga mai moale. Cind este gata se adauga brinza si se...

Balmus
Sos maioneza
5
Sosuri reci

Sos maioneza

Se pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamiie si praful de sare. Se freaca cu o lingura de lemn, pana ce...

Sos maioneza
Parteneri
Icre de hering
Bucataras.RO

Icre de hering

Foarte bune! Am luat din comert fiind satul de cele de pesti de apa dulce si au iesit chiar foarte bune!

Icre de hering
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii