Briose cu capsuni este o reteta simpla de briose pufoase cu fructe, niste briose bune de pus in pachetul de scoala.
Punem intr-un vas doua oua, adaugam zaharul, laptele si esenta de vanilie in functie de preferinte (eu am pus o lingurita, dar depinde si de cat de concentrata este esenta). Amestecam ingredientele pentru briose pana cand se topeste zaharul. Oprim doua-trei linguri de faina pentru a tavali capsunile, iar intr-un alt vas amestecam ceea ce a mai ramas din cele 300 g de faina cu un pliculet de praf de copt. Presaram faina amestecata cu praful de copt in compozitia lichida a brioselor si amestecam pana cand o incorporam. Turnam apoi aluatul in formele de briose unse si tapetate cu faina. Deoarece briosele pufoase vor creste in timpul coacerii, nu umplem formele, ci turnam aluat doar pana la jumatate.Apoi trecem capsunile prin faina si le punem in mijlocul fiecarei briose, presandu-le delicat cu degetele. Coacem briosele timp de aproximativ 40-50 minute, dar cel mai sigur este sa le scoatem de la cuptor dupa ce le incercam cu o scobitoare .
Cu ajutorul butonului "REHEAT" le puteti reincalzi, cu programul de coacere al aparatului Philips Multicooker timpul de gatire va scadea.
Briosele cu capsuni se servesc calde !
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPoate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...
Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptorDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii