Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu cascaval si cartofi umplute cu sunca sunt necesare urmatoarele ingrediente: cascaval, fulgi de cartofi, faina, cascaval, ou, drojdie, lapte, smantana, zahar, ulei, sunca, mustar, ketchup, ceapa, unt.
Laptele se incalzeste foarte putin, se amesteca cu smantana, drojdia, putin zahar si se lasa sa dospeasca. Intr-un alt vas se amesteca faina, fulgii de cartofi, sarea, ~ 60 g cascaval ras (restul se va pune pe deasupra).
Dupa ce drojdia a inceput sa dospeasca, i se adauga ouale batute spuma si uleiul.
Continutul celor doua vase se amesteca cu o lingura de lemn. Se pune deoparte pana ce se pregateste umplutura.
Ingredientele pentru umplutura se pun in mixer si se mixeaza foarte bine.
Se ung cu unt formele de briose, se pune umplutura pana la jumatate, pe deasupra, cu o lingurita se pune umplutura de sunca si se acopera cu o alta parte de aluat. Pe deasupra se presara cascaval ras si se mai lasa la dospit ~ 10 minute.
Se incalzeste cuptorul la 200 de grade si se pun formele la copt: 5 minute la 200 de grade, apoi, se coboara temperatura la 150 de grade si se mai lasa 15 minute.
Umplutura se poate mixa pana ce devine pasta dar poate sa ramana si doar maruntita.
Pot fi servite dupa ce s-au scos din tava.
Alte retete recomandate:
Briose cu cascaval (din aluat de foi)
Briose cu cocos prajit
Briose cu visine si mac
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii