Briose cu cascaval si cartofi umplute cu sunca

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu cascaval si cartofi umplute cu sunca sunt necesare urmatoarele ingrediente: cascaval, fulgi de cartofi, faina, cascaval, ou, drojdie, lapte, smantana, zahar, ulei, sunca, mustar, ketchup, ceapa, unt.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Briose cu cascaval si cartofi umplute cu sunca

Ingrediente

  • 150 g faina de cea mai buna calitate
  • 50 g fulgi de cartofi
  • 100 g cascaval ras
  • 1 varf de lingurita de sare
  • 1 ou
  • ½ pachet drojdie uscata
  • 200 ml lapte
  • 100 ml smantana
  • 1 varf de lingurita de zahar
  • 3 linguri ulei
  • Umplutura:
  • 4 felii sunca afumata
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingurita ketchup
  • 1 lingura smantana
  • ½ lingura unt
  • 1 sfert dintr-o ceapa rosie foarte mica
  • putina sare
  • piper

Mod de preparare

Laptele se incalzeste foarte putin, se amesteca cu smantana, drojdia, putin zahar si se lasa sa dospeasca. Intr-un alt vas se amesteca faina, fulgii de cartofi, sarea, ~ 60 g cascaval ras (restul se va pune pe deasupra).

Dupa ce drojdia a inceput sa dospeasca, i se adauga ouale batute spuma si uleiul.

Continutul celor doua vase se amesteca cu o lingura de lemn. Se pune deoparte pana ce se pregateste umplutura.

Ingredientele pentru umplutura se pun in mixer si se mixeaza foarte bine.

Se ung cu unt formele de briose, se pune umplutura pana la jumatate, pe deasupra, cu o lingurita se pune umplutura de sunca si se acopera cu o alta parte de aluat. Pe deasupra se presara cascaval ras si se mai lasa la dospit ~ 10 minute.

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade si se pun formele la copt: 5 minute la 200 de grade, apoi, se coboara temperatura la 150 de grade si se mai lasa 15 minute.

Umplutura se poate mixa pana ce devine pasta dar poate sa ramana si doar maruntita.


Pot fi servite dupa ce s-au scos din tava.

Alte retete recomandate:

Briose cu cascaval (din aluat de foi)

Briose cu cocos prajit

Briose cu visine si mac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa