Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu cascaval si cartofi umplute cu sunca sunt necesare urmatoarele ingrediente: cascaval, fulgi de cartofi, faina, cascaval, ou, drojdie, lapte, smantana, zahar, ulei, sunca, mustar, ketchup, ceapa, unt.
Laptele se incalzeste foarte putin, se amesteca cu smantana, drojdia, putin zahar si se lasa sa dospeasca. Intr-un alt vas se amesteca faina, fulgii de cartofi, sarea, ~ 60 g cascaval ras (restul se va pune pe deasupra).
Dupa ce drojdia a inceput sa dospeasca, i se adauga ouale batute spuma si uleiul.
Continutul celor doua vase se amesteca cu o lingura de lemn. Se pune deoparte pana ce se pregateste umplutura.
Ingredientele pentru umplutura se pun in mixer si se mixeaza foarte bine.
Se ung cu unt formele de briose, se pune umplutura pana la jumatate, pe deasupra, cu o lingurita se pune umplutura de sunca si se acopera cu o alta parte de aluat. Pe deasupra se presara cascaval ras si se mai lasa la dospit ~ 10 minute.
Se incalzeste cuptorul la 200 de grade si se pun formele la copt: 5 minute la 200 de grade, apoi, se coboara temperatura la 150 de grade si se mai lasa 15 minute.
Umplutura se poate mixa pana ce devine pasta dar poate sa ramana si doar maruntita.
Pot fi servite dupa ce s-au scos din tava.
Alte retete recomandate:
Briose cu cascaval (din aluat de foi)
Briose cu cocos prajit
Briose cu visine si mac
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii