Briose cu ciocolata

Albusul se bate separat cu putina sare,jumatate din cantitatea de zahar si zaharul vanilat. Galbenuurile se mixeaza cu cealalta jumatate de zahar pan

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Briose cu ciocolata

Ingrediente

  • 4 oua
  • 130 g zahar
  • 6 linguri faina
  • 100 ml ulei
  • 100ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • fulgi de ciocolata
  • 1 plic praf de copt
  • un varf de lingurita de sare

Mod de preparare

Albusul se bate separat cu putina sare,jumatate din cantitatea de zahar si zaharul vanilat.

Galbenuurile se mixeaza cu cealalta jumatate de zahar pana se topeste apoi se adauga uleiul ca la maioneza pe urma laptele si coaja de lamaie. Se amesteca cu albusul batut spuma, cu praful de copt stins in putin suc de lamaie, faina si fulgii de ciocolata.

Se pun cu o lingura in formele de briose si se baga la cuptor .


Se servesc dupa ce s-au racit putin, eventual pudrate cu zahar vanilat.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc