Ai nevoie de doua castroane mai mari.
In primul castron amesteca faina cu cacaua, un praf de sare, praful de copt si bicarbonatul.
In al doilea amesteca cu un mixer bananele sfaramate cu furculita, ouale, zaharul, apoi uleiul, laptele batut si apa rece.
Amesteca apoi in doua-trei transe amestecul uscat peste ingredientele lichide. Omogenizeaza bine cu un tel sau cu o spatula de silicon.
Muta compozitia intr-o cana sau intr-un ibric si toarna aluatul in formele de briose, tapetate cu hartii speciale, ca sa nu se lipeasca.
Coace briosele in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20 de minute si mare atentie, nu deschide usa cuptorului pe toata perioada coacerii, altfel briosele se vor desumfla.
Lasa-le apoi la racit si intre timp topeste ciocolata.
Pune pe foc doua craticioare cu putina apa si deasupra cate un castron. Apa nu trebuie sa atinga fundul castronului!
Rupe ciocolata bucati si pune intr-un castron ciocolata alba si in celalalt ciocolata neagra. Adauga peste fiecare cate 2-3 linguri de smantana lichida pentru frisca.
Cand s-a topit, opreste focul si pune in doua pungute de bucatarie cate doua liguri de ciocolata alba si neagra, apoi taie cu o foarfeca un varf subtire.
Imbraca jumatate de briose cu ciocolata alba din castron si restul cu cea neagra.
Fa cate o spirala de ciocolata cu ajutorul pungutei si apoi cu un bat de frigaruie sau cu o scobitoare traseaza 5-6 linii din interiorul briosei spre exterior, formand astfel panza de paianjen.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapteDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii