Briose cu ciocolata pentru Halloween

Ai nevoie de doua castroane mai mari.

Portii
24
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 3 banane coapte
  • 3 oua
  • 240 gr faina
  • 2 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 65 gr cacao
  • un praf de sare
  • 350 gr zahar
  • 150 ml ulei
  • 180 ml lapte batut
  • 240 ml apa rece
  • Topping:
  • 300 gr ciocolata neagra
  • 300 gr ciocolata alba
  • 4 linguri smantana

Mod de preparare

In primul castron amesteca faina cu cacaua, un praf de sare, praful de copt si bicarbonatul.
In al doilea amesteca cu un mixer bananele sfaramate cu furculita, ouale, zaharul, apoi uleiul, laptele batut si apa rece.
Amesteca apoi in doua-trei transe amestecul uscat peste ingredientele lichide. Omogenizeaza bine cu un tel sau cu o spatula de silicon.
Muta compozitia intr-o cana sau intr-un ibric si toarna aluatul in formele de briose, tapetate cu hartii speciale, ca sa nu se lipeasca.
Coace briosele in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20 de minute si mare atentie, nu deschide usa cuptorului pe toata perioada coacerii, altfel briosele se vor desumfla.
Lasa-le apoi la racit si intre timp topeste ciocolata.
Pune pe foc doua craticioare cu putina apa si deasupra cate un castron. Apa nu trebuie sa atinga fundul castronului!
Rupe ciocolata bucati si pune intr-un castron ciocolata alba si in celalalt ciocolata neagra. Adauga peste fiecare cate 2-3 linguri de smantana lichida pentru frisca.
Cand s-a topit, opreste focul si pune in doua pungute de bucatarie cate doua liguri de ciocolata alba si neagra, apoi taie cu o foarfeca un varf subtire.
Imbraca jumatate de briose cu ciocolata alba din castron si restul cu cea neagra.
Fa cate o spirala de ciocolata cu ajutorul pungutei si apoi cu un bat de frigaruie sau cu o scobitoare traseaza 5-6 linii din interiorul briosei spre exterior, formand astfel panza de paianjen.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Budinca de gris
1
Budinci

Budinca de gris

Se pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...

Budinca de gris
Tort cu capsuni si mac
2
Torturi

Tort cu capsuni si mac

Este un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...

Tort cu capsuni si mac
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
3
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
4
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Pui surpriza
5
Mancaruri cu carne

Pui surpriza

Se taie carnea de pui ca pt snitzel(dar nu se bate); eu am folosit pulpe dezosate dar e ok si piept. Cartofii se curata si se...

Pui surpriza
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii