Brioşe cu ciocolată, decorate cu zmeură şi dulceaţă de cireşe.
Pentru brioşe: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul, făina, cacaoa şi praful de copt. Se obţine o compoziţie moale, pufoasă care se toarnă într-o tavă pentru brioşe. Ţineţi cont să nu umpleţi forma până sus, pentru că ele se umflă la copt.
Se coc la cuptorul preîncălzit, la foc mic, aprox 20 minute. Se lasă la răcit.
Pentru crema de ciocolată: se încălzeşte pe foc mic, într-un ibric, frişca lichidă atât cât să frigă la deget, se toarnă în castronul în care am mărunţit ciocolată şi se amestecă bine. Se lasă la răcit, apoi se bate cu mixerul ca la frişcă, până devine consistentă, dar nu tare.
Asamblare şi decor: fiecare brioşă se deorează cu cremă de ciocolată şi zmeură sau dulceaţă de cireşe.
Timp de coacere: aprox 20min
Timp de pregătire: 40min
Porţii: 5
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/06/briose-cu-ciocolata.html
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii