Briosele cu cirese nu sunt deloc greu de preparat, o reteta de briose cu fructe vesela si aromata, delicioasa si pentru cei mici.
1.Se mixeaza margarina aflata la temperatura camerei,cu zaharul pudra pana ce devine spumoasa apoi se adauga cate un ou.
Se picura esenta in lapte apoi se toarna in compozitie si se mixeaza pana ce se spumeaza usor.
Separat intr-un castronel se amesteca faina cu praful de copt,apoi se incorporeaza in amestecul de mai sus.
2.Se spala ciresele, se opresc cam 15 cirese cu codita iar restul li se indeparteaza samburii, apoi se opresc 10-15 cirese care se fac piure la blender, iar cele care ne raman se taie in bucatele mici.
3.Se toarna in formele de briose cate o lingura din compozitie apoi se presara cateva bucatele de cirese si se mai adauga cate o lingura de compozitie deasupra si se aranjeaza in tava. Se da tava la copt ,cca. 30 minute la foc potrivit.
Intre timp regatim glazura dand in cateva clocote zaharul cu piureul de cirese apoi dam craticioara sa se racoreasca putin. Glazura se toarna calduta deasupra brioselor pe care le-am scos din forme si le-am lasat sa se raceasca bine, apoi se decoreaza cu ciresele oprite. Se da putin la rece sa se intareasca putin glazura.
Pofta buna!
Am ales:
http://shabbychicshop.ro/ghivece/925-stropitoare-cu-hortensii.html
Briosele cu cirese se servesc decorate cu cirese proaspete.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii