Briosele cu crema sunt un desert surprinzator de delicios, care imbina perfect aroma de briose cu cea de crema savuroasa si care au si un aspect ce de imbie sa gusti din ele.
Preparare
Intr-un castron se amesteca faina, cacao, zaharul, sarea si bicarbonatul de sodiu. Adaugati apa. smantana, untul topit, vanilia si cu ajutorul unui tel amestecati. Cu ajutorul unui mixer electric bateti crema de branza cu zaharul si sarea timp de 30 secunde, apoi adaugati albusul de ou si smantana si mai bateti inca 30 secunde. Incorporati in crema bucatile de ciocolata. Se pregatesc formele de briose adaugand in fiecare cosuletele de hartie speciala pentru acestea. Fiecare forma se umple aproximativ ¾ cu aluat si deasupra se pune cate o lingura de crema. Se coace la 200°C, 18-22 minute, pana cand apar "crapaturi" in crema, dupa care se scot din cuptor , lasand-le pentru 10 minute in tava sa se raceasca.
Briosele cu crema se servesc reci, glazurate cu ciocolata sau cu fulgi de migdale dupa gust.
Reteta de briose cu crema a fost propusa pe forumul Culinar.ro de AllyMcBeal.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii