Briose cu dovleac este o reteta de prajitura cu dovleac dintre cele multe astfel de retete de pe culinar.ro. Pentru a pregati briose cu dovleac aveti nevoie in primul rand de dovleac.
Incingem cuptorul la 175 grade C. Curatam dovleacul, il dam pe razatoarea mare si il amestecam cu 100 g de zahar. Il punem pe foc si il calim pana tot sucul lasat scade, obtinem consistenta unui gem. Peste acest gem adaugam scortisoara si zaharul vanilat, amestecam si il lasam la racit.
Intr-un castron batem spuma untul la temperatura camerei cu restul de zahar pana obtinem o crema pufoasa, dupa care adaugam pe rand ouale. Adaugam apoi faina amestecata cu sarea si praful de copt, apoi dovleacul pregatit inainte si racit si amestecam bine.
Incorporam usor de tot iaurtul, obtinem un aluat ca o crema consistenta cu o culoare deosebita. Punem hartiute speciale pentru copt in tava de briose si le umplem 3 sferturi cu compozitia obtinuta. Le dam la cuptor pentru 20-25 de minute, in functie de puterea cuptorului, dupa ce sunt gata, le lasam sa se raceasca complet.
Se pot orna cu zahar pudra si scortisoara.
Alte retete recomandate:
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPentru Mos Craciun am pregatit o prajitura din seria "am prea multa branza de la tara si n-o mananca nimeni" :)))...
Prajitura cu branza si zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii