Pregatim mai intai jeleul. Punem intr-un vas compotul, zaharul si praful de budinca. Amestecam bine si fierbem amestecul, amestecand continuu pana se
Pregatim mai intai jeleul. Punem intr-un vas compotul, zaharul si praful de budinca.
Amestecam bine si fierbem amestecul, amestecand continuu pana se ingroasa.
Daca folosim suc natural de visine vom pune zahar numai daca este nevoie.
Oprim focul si lasam jeleul sa se raceasca.
Pentru briose:
Batem bine ouale intregi cu zaharul. Adaugam iaurtul, untul moale, coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt.
Mixam bine amestecul.
Trebuie sa iasa un aluat mai moale ca la chec.
Punem aluatul obtinut intr-un pos (sau intr-o punga).
Asezam hartie ondulata in formele de briose .Turnam apoi aluat doar pana la jumatatea formei, asezam o lingurita cu jeleu de visine si turnam din nou aluat, sa acopere jeleul.
Vor iesi 10 briose mari sau 15 mici. Incingem cuptorul inainte si coacem briosele 20minute.
Dupa ce s-au racit le scoatem din forme si le decoram cu restul jeleului de visine.
Alte retete prajituri recomandate
Tarta cu visine
Compot de visine

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii