Pregatim mai intai jeleul. Punem intr-un vas compotul, zaharul si praful de budinca. Amestecam bine si fierbem amestecul, amestecand continuu pana se
Pregatim mai intai jeleul. Punem intr-un vas compotul, zaharul si praful de budinca.
Amestecam bine si fierbem amestecul, amestecand continuu pana se ingroasa.
Daca folosim suc natural de visine vom pune zahar numai daca este nevoie.
Oprim focul si lasam jeleul sa se raceasca.
Pentru briose:
Batem bine ouale intregi cu zaharul. Adaugam iaurtul, untul moale, coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt.
Mixam bine amestecul.
Trebuie sa iasa un aluat mai moale ca la chec.
Punem aluatul obtinut intr-un pos (sau intr-o punga).
Asezam hartie ondulata in formele de briose .Turnam apoi aluat doar pana la jumatatea formei, asezam o lingurita cu jeleu de visine si turnam din nou aluat, sa acopere jeleul.
Vor iesi 10 briose mari sau 15 mici. Incingem cuptorul inainte si coacem briosele 20minute.
Dupa ce s-au racit le scoatem din forme si le decoram cu restul jeleului de visine.
Alte retete prajituri recomandate
Tarta cu visine
Compot de visine
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciPentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiEste pentru prima data cand fac aceasta tocana de legume si a iesit grozav de buna, datorita legumelor de tot felul! Va invit...
Tocana de legume cu orezCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloAceasta reteta de prajitura din foi cu nuci si miere nu este grea si merita tot timpul pierdut. Daca veti avea rabdare sa o...
Prajitura in foi cu miere si nucaDe obicei sambata cand sunt si eu acasa si am timp de bucatarit, imi place sa fac cate ceva din aluat dospit. Mai ales acum...
Placinta cu ceapaSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii