Briose cu jeleu de visine

Pregatim mai intai jeleul. Punem intr-un vas compotul, zaharul si praful de budinca. Amestecam bine si fierbem amestecul, amestecand continuu pana se

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Briose cu jeleu de visine

Ingrediente

  • 3 oua
  • 40 g unt
  • 125 ml iaurt cu visine
  • 150 g zahar
  • 170 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • Pentru jeleu:
  • 400 ml compot de visine (sau suc natural de visine)
  • 2 linguri zahar
  • 1 pachet cu praf de budinca de vanilie

Mod de preparare

Pregatim mai intai jeleul. Punem intr-un vas compotul, zaharul si praful de budinca.

Amestecam bine si fierbem amestecul, amestecand continuu pana se ingroasa.

Daca folosim suc natural de visine vom pune zahar numai daca este nevoie.

Oprim focul si lasam jeleul sa se raceasca.

Pentru briose:

Batem bine ouale intregi cu zaharul. Adaugam iaurtul, untul moale, coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt.

Mixam bine amestecul.

Trebuie sa iasa un aluat mai moale ca la chec.

Punem aluatul obtinut intr-un pos (sau intr-o punga).

Asezam hartie ondulata in formele de briose .Turnam apoi aluat doar pana la jumatatea formei, asezam o lingurita cu jeleu de visine si turnam din nou aluat, sa acopere jeleul.

Vor iesi 10 briose mari sau 15 mici. Incingem cuptorul inainte si coacem briosele 20minute.

Dupa ce s-au racit le scoatem din forme si le decoram cu restul jeleului de visine.
Alte retete prajituri recomandate

Tarta cu visine

Compot de visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori