Aceasta reteta de briose se prepara foarte usor si nu necesita multe ingrediente. Pentru prepararea brioselor aveti nevoie de faina, unt, zahar, nuci pecan, praf de copt, mere, smantana si lapte.
Se amesteca 50 gr faina cu unt, apoi se adauga o lingura de zahar si bucatele de nuci. Intr-un alt bol se amesteca restul de faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si putina sare. Se adauga zaharul, scortisoara si 2 mere rase pe razatoare,a mestecate cu oul batut, smantana si laptele. Se amesteca si se toarna amestecul in formele de briose, pana se umplu doua treimi. Se presara cu bucatele mici de nuci. Marul ramas se taie feliute, care se infig in briose. Se coc aproximativ 20 de minute, pana incep sa se rumeneasca si sa creasca.
Se servesc dupa ce s-au racit.
Alte retete de dulciuri:
Pasca cu smantana
Salam de biscuiti de post
Ciocolata de casa
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii