Mirosul de portocală este specific de Crăciun la noi în casă, așa că am folosit-o din belșug în acest desert delicios.
- Se separă albușurile de gălbenușuri; gălbenușurile se mixează cu sarea și jumătate din cantitatea de zahăr;
- Se adaugă vanilia, coaja de portocală și se mixează bine, până se obține o cremă deschisă la culoare;
- Apoi se adaugă treptat untul topit și piureul de portocală și se mixează din nou;
- Acum se îngroașă compoziția, adăugând praful de copt și făina treptat;
- Se adaugă nucile și alunele prăjite, lăsând o mică parte pentru decor;
- Separat, se mixează ouăle cu cealaltă jumătate de zahăr până se obține o bezea tare;
- Se încorporează albușurile în aluat ușor, folosind o spatulă;
- Se umple formele de brioșe, lăsând 1/3 loc pentru creștere și se decorează cu bucăți de alune prăjite;
- In cuptorul preincalzit se coc pentru aprox. 35 de minute; se testeaza cu scobitoarea.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii